SZERETETDOBOZ

Célunk, hogy a Szeretetdobozokban összegyűjtött tartós élelmiszerekkel, tisztító-és tisztálkodási szerekkel segítsük a rászoruló családok és idősek mindennapjait Kárpát-medence-szerte az adventi időszakban.

Mi az a Szeretetdoboz?

A Szeretetdoboz környezetbarát anyagokból készült, többször felhasználható adománydoboz, amely ragasztószalag nélkül is záródik, így környezetünket is óvjuk, miközben segítünk.

Mit tegyünk a Szeretetdobozba?

Legalább fél éves szavatossággal rendelkező tartós élelmiszert: cukrot, olajat, konzervet, lisztet, kakaót, teát, instant kávét, fűszereket, édességet, száraz tésztát, kekszet, ketchupot, mustárt, majonézt.

Örömmel fogadunk továbbá tisztálkodási- és tisztítószereket: mosószert, öblítőt, fogkrémet, fogkefét, gyermek és felnőtt pelenkát, sampont, tusfürdőt.

Külön köszönjük, ha a felajánlók az adományozás során gondolnak az ételintoleranciával küzdőkre, és cukor- vagy gluténmentes termékeket is helyeznek a Szeretetdobozba, mint például édesítőszert, cukormentes kekszet, gluténmentes tésztát.

Hogyan juthatok Szeretetdobozhoz, és hová adhatom le adományomat?

A Magyar Református Szeretetszolgálat központi irodáiban (Budapest, Debrecen, Szeged, Ózd, Alsóörs) bármikor személyesen át lehet venni a Szeretetdobozokat. Amennyiben gyülekezete, munkahelye vagy egy oktatási intézmény számára nagyobb mennyiségű Szeretetdobozt szeretne igényelni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, akik segítenek a Szeretetdobozok szállításában.

E-mail: adomany@jobbadni.hu; telefonszám: +36 30 174 1940

Mikor zajlik az élelmiszer gyűjtés?

Az élelmiszergyűjtés 2023. október 17-től 2023. december 15-ig tart.

 

NYILAS MISI PAKK

Emlékszünk a kis Nyilas Misi történetére, aki debreceni diákként nagy örömmel fogadott (volna) egy csomagot, amit neki küldtek. Hozzá nem jutott el az ajándék, amit neki szántak. A Magyar Református Szeretetszolgálat azoknak a gyermekeknek kíván örömet szerezni, akiknek karácsonykor semmi sem jutna. Számos család él mélyszegénységben határainkon innen és túl. Ezeknek a családoknak, a nélkülöző gyermekeknek és az intézményekben vagy szüleik nélkül nevelkedő fiataloknak szerezhetünk örömet egy-egy cipősdobozos ajándékkal.

 Mit tegyünk a Nyilas Misi pakkba?

A cipősdobozokba olyan új vagy használt, de jó állapotú ajándékokat várunk, amelyeknek bármelyik gyermek örülne: játék, gyermekkönyv, édesség, sapka, sál, kesztyű. Adományainkat 0-18 év közötti gyermekek számára juttatjuk el Kárpát-medence-szerte, ezért köszönjük, ha adományozáskor a kicsikre és nagyokra is gondolnak.

Hogyan csomagoljam be a Nyilas Misi pakkot?

Kérjük, hogy a cipősdobozok alját és tetejét mindenképp egymástól külön csomagolják be, mert a cipősdobozok tartalmát a gyermekeknek történő átadás előtt ellenőriznünk szükséges. Kérjük, hogy a dobozon jól látható helyen tüntesse fel, hogy kisfiú vagy kislány számára készült a csomag, valamint milyen életkorú gyermeknek készült az adomány.

Hová adhatom le a Nyilas Misi pakkot?

A gyermekeknek szánt adományok leadhatóak a Magyar Református Szeretetszolgálat irodáiban (Budapest, Debrecen, Szeged, Ózd, Alsóörs).

Mikor zajlik a Nyilas Misi pakkok gyűjtése?

A Nyilas Misi pakkokat 2023. október 17-től 2023. december 15-ig gyűjtjük.

 

KÍVÁNSÁGLISTA

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány által 2019-ben útjára indított Szeretetdoboz – Kívánságlista programját, melyen keresztül nélkülözésben élő gyermekek egyéni kívánságait lehet teljesíteni. Idén 1358 rászoruló gyermek karácsonyi álmát gyűjtötték össze munkatársaink, melyeket adományozóinkkal együtt szeretnénk valóra váltani. A Kívánságlista program másik szépsége, hogy az ajándékokat nem a gyermekeknek, hanem szüleiknek adjuk át, így az ajándékozás öröme családi körben maradhat.

Hogyan lehet teljesíteni egy kívánságot?
  • A kívánságok a https://szeretetdoboz.jobbadni.hu/programrol oldalon találhatóak. Az oldalon lehetőség nyílik arra, hogy életkor, nem vagy termékcsoport alapján szűkítsük a kívánságokat.
  • A kívánságok kétféleképpen teljesíthetőek: tárgyi és pénzbeli felajánlással.
  • Amennyiben lehetősége nyílik rá, szeretettel biztatjuk az adományozókat, hogy maguk vásárolják meg az ajándékot és juttassák el személyesen vagy postán/futárszolgálattal Szeretetszolgálatunkhoz, hiszen így az odaszánt időnek és figyelemnek köszönhetően még jobban átéltheti az adományozás örömét.
  • Amennyiben bármilyen ok miatt nincs lehetősége rá, hogy személyesen megvásárolja a kiválasztott gyermek ajándékát, úgy lehetősége nyílik az ajándék árának bankkártyával történő kifizetésére. Az így teljesített kívánságokat munkatársaink vásárolják meg és juttatják el karácsony előtt a szülők számára.
Mire érdemes figyelni?
  • A gyerkőcök számára akkor lesz igazán meghatározó az élmény, ha pontosan azt kapják, amit kértek.
  • Postai feladás és személyes átadás esetén is fontos, hogy a dobozon az alábbi infók legyenek rajta: felajánló neve, megajándékozott gyermek neve és életkora, e-mailben kapott azonosító. A foglalásról kapott visszaigazoló e-mailben segítségként küldünk egy címkét, melyen minden szükséges adat szerepel, így akár azt is kinyomtathatja és ráragaszthatja az ajándékra.
 Hol adhatom le vagy hová postázhatom az ajándékot?

Személyesen a Magyar Református Szeretetszolgálat országos irodáiban (Budapest, Debrecen, Szeged, Ózd, Alsóörs) adhatja le adományát.

Ha postai úton vagy futárszolgálattal küldi el ajándékát, az alábbi címre küldheti a csomagot: Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány – 4029 Debrecen, Leány utca 2.

Mikor teljesíthetőek a kívánságok?

A Kívánságlista program 2023. október 20-tól 2023. november 20-ig zajlik.


A Magyar Református Szeretetszolgálat adventi adománygyűjtő programjai támogathatóak a 1358-as adományvonal hívásával (minden hívás 500 forint támogatást jelent), valamint tetszőleges összeggel az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül vagy a 10702019-85008898-51100005 számlaszámra történő átutalással. Közlemény rovatban kérjük feltüntetni: adventi adomány.