Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák. Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!
Mt 5, 13-16

#odaADOm

Néha egy apró segítség is életeket változtathat meg. Az adód 1%-nak felajánlásával Te is részese lehetsz szolgálatunknak! Csatlakozz #odaADOm kampányunkhoz és rendelkezz adód 1%-áról!

A Magyar Református Szeretetszolgálat adószáma: 18196913-1-42

Szeretetszolgálatunk nagy hangsúlyt fektet az átláthatóságra. A hozzánk beérkező pénzbeli adományok 91%-át (esetenként 100%-át) az adományozó által meghatározott ügyre, programra fordítjuk. Működésünket belső szabályzataink, felügyelő bizottságunk is vizsgálja rendszeresen. A korábbi évek adó 1%-ból származó felajánlásainak felhasznlásáról itt tájékozódhatsz: Adó1% felhasználása

Technikai információk

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezz az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadód 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2021. május 20-áig az szja-bevallástól függetlenül is megteheted.

Ha rendelkezel elektronikus tárhellyel, nyilatkozatod a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatod be:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 20EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatod be:

  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak 20EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 20EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
  • ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2021. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

2021. március 15.

A NAV elkészíti adóbevallásod tervezetét. Ekkortól hagyhatod jóvá adóbevallásod, és adód 1%-áról is nyilatkozhatsz Ügyfélkapudon keresztül.

2021. május 20.

Fontos, hogy a 2021. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezel befizetett személyi jövedelemadód 1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheted ki.

További információk itt: NAV 1%

Lehetőségetek van egyházi 1% százalékotókról is rendelkezni.

A Magyarországi Református Egyház technikai száma: 0066 (EGYSZERŰEN REFORMÁTUS)