Számos szülő kereste meg a Magyar Református Szeretetszolgálatot, hogy gyermeke kórházi kezelése alatt nincs módja a gyermeke mellett maradni, mert anyagi lehetőségeinek szűkössége miatt nem tud szállást biztosítani magának. A gyermek gyógyulását nagymértékben befolyásolja, hogy a kritikus időszakban a szülő gyermeke mellett tud-e lenni. Ilyen kritikus élethelyzetekben szeretne segítséget nyújtani a Szeretetszolgálat a Debrecenben kialakított Szülők Háza intézményében.

A Szülők Háza Debrecenben működik, ahol két lakrész van, így egyszerre két család befogadására alkalmas. Házunk célja, hogy szállást biztosítson a Debreceni Klinikán, illetve a Kenézy Gyula Kórházban kezelt (krónikus betegségben szenvedő vagy súlyos állapotú) gyerekek és szüleik számára, akik nem rendelkeznek debreceni lakóhellyel.

A ház vezetője Burai Zsuzsanna, elérhető hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között a 0630/6787351 telefonszámon. Felmerülő kérdéseikkel, gondjukkal forduljanak bizalommal hozzánk, amennyiben módunk van rá, igyekszünk mihamarabb válaszolni, illetve orvosolni a problémát.

Az ingatlanban nem csak szállást, de a krízis időszakában lehetőség szerint személyes segítséget is nyújtunk önsegítői csoportok szervezésével vagy pszichológus szakember bevonásával, hogy ezen időszakban ne csak fizikailag, hanem lelkileg is enyhíteni tudjuk a sok esetben kimerült és a lelkileg az aggodalomtól terhelt szülőket.

Jelentkezni a Klinikákon keresztül lehet, az ott kapott “beutalóval”, a szabad kapacitások függvényében. Minimum két éjszakára, maximum 30 napra vehető igénybe a szálláslehetőség (bizonyos esetekben van lehetőség a tartózkodás meghosszabbítására, ezt azonban újra igényelni szükséges).