Így hasznosulnak a hozzánk érkező adományok 

A Magyar Református Szeretetszolgálat az átláthatóság biztosítása érdekében a hazai hatályos jogszabályok és belső szabályzatainak megfelelően végzi az adományok kezelését. Minden ágazatunk és a hozzájuk tartozó segélyprogramok elkülönített bankszámlaszámmal rendelkeznek, így az adományok jól nyomon követhetőek. 

91%A hozzánk beérkező pénzbeli adományok 91 %-át az adományozó által támogatott programra költjük. (De vannak olyan esetek, ahol ez 100%)

9% –A pénzadományok 9%-át a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány előírásainak megfelelően, a programjaink közvetett költségeire fordítjuk. Ez teszi lehetővé, hogy gyors és hatékony segítséget tudjunk nyújtani.

Az előző évben így használtuk fel adományaitokat


Visszacsatolás a támogatóknak 

Minden évben kuratóriumunk és felügyelő szervünk részére részletes szöveges és pénzügyi beszámolókat tartalmazó közhasznúsági jelentést készítünk és teszünk közzé itt, a honlapunkon. Ezen kívül munkánk folyamatosan nyomon követhető weboldalunkon, közösségi médiafelületeinken és a sajtóban is.  

Vállalati támogatóinknak részletes beszámolunk a felajánlott adományok felhasználásáról egy-egy program végeztével. 

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvény szerinti a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány külföldről is támogatott szervezetnek minősül.