2024. július elsejétől Nagy Gábor, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány korábbi ügyvezető-helyettese veszi át az ügyvezetői feladatokat Juhász Mártontól, aki nyolc éven keresztül irányította a karitatív szervezetet.

A Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriuma 2024. június 24-i ülésén fogadta el az Alapítvány korábbi ügyvezető igazgatójának, Juhász Mártonnak előterjesztését az ügyvezetői feladatok visszaadásáról, aki így a jövőben szolgálatfejlesztési igazgatóként folytatja munkáját a karitatív szervezetnél. Az Alapítvány kuratóriuma egyhangúlag támogatta Nagy Gábor kinevezését a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezetői pozíciójára, aki 2021-ben érkezett a Magyar Református Szeretetszolgálathoz szociális-fejlesztési ágazatvezetőként, 2022 óta pedig ügyvezető-helyettesi feladatokat lát el az Alapítványnál.

Nagy Gábor szociálpolitikus, korábban az egyik legnagyobb karitatív szervezet főigazgató-helyettese volt 10 éven keresztül, emellett egyetemi óraadói és szakértői tevékenységeket látott el több intézményben. Az elmúlt években Nagy Gábor komoly szerepet vállalt a Magyar Református Szeretetszolgálat szociális, felzárkózási, menekültügyi tevékenységeinek fejlesztésében, a Szeretetszolgálat szervezetfejlesztési céljainak elérésében, az Alapítvány belső szabályzatainak megalkotásában, valamint a Szeretetszolgálat kapcsolatainak ápolásában és bővítésében hazai és nemzetközi terepen egyaránt. Céljai között szerepel az MRSZ országos adománykoordinációs és szakmai tevékenységeinek fejlesztése, az önkéntes kezdeményezések kiszélesítése, a működést támogató digitális fejlesztések megvalósítása az Alapítványnál, illetve a Szeretetszolgálat társadalmi beágyazottságának és kapcsolatrendszerének erősítése a hazai és nemzetközi projektek, pályázatok és közös programok által.

Kísérje Isten gazdag áldása a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezetőjeként végzett szolgálatát!