A Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretetdoboz elnevezésű akcióját a karácsonyt megelőző időszakban hirdeti meg. Célunk, hogy az összegyűjtött tartós élelmiszerekkel, tisztító-és tisztálkodási szerekkel megtöltött dobozokkal segítsük a rászoruló családok mindennapjait. Évente több ezer nehéz sorsú gyermekhez és családjukhoz juttatjuk el a dobozokat.

Mi az a Szeretetdoboz?

A Szeretetdoboz környezetbarát anyagokból készült, többször felhasználható adománydoboz, ragasztószalag nélkül is záródik, így környezetünket is óvjuk, miközben segítünk.

Mit tegyünk a Szeretetdobozba?

Legalább fél éves szavatossággal rendelkező tartós élelmiszert: cukrot, olajat, konzervet, lisztet, kakaót, teát, fűszereket, édességet, száraz tésztát, kekszet, ketchupot, mustárt, majonézt.

Örömmel fogadunk továbbá tisztálkodási- és tisztítószereket: mosószert, öblítőt, fogkrémet, gyermek és felnőtt pelenkát, sampont, tusfürdőt.

Külön köszönjük, ha a felajánlók az adományozás során gondolnak az ételintoleranciával küzdőkre, és cukor- vagy gluténmentes termékeket is helyeznek a Szeretetdobozba, mint például édesítőszert, cukormentes kekszet, gluténmentes tésztát.

Hogyan juthatok Szeretetdobozhoz, és hová adhatom le adományomat?

A Magyar Református Szeretetszolgálat irodáiban (Budapest, Debrecen, Ózd, Vásárosnamény) bármikor személyesen át lehet venni a Szeretetdobozokat, Amennyiben gyülekezeted, munkahelyed, iskolád számára nagyobb mennyiségű Szeretetdobozt szeretnél igényelni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal, akik segítenek a Szeretetdobozok szállításában.

Budapest, Dunántúl –  adomany@jobbadni.hu; telefonszám: 0630 192 5915

Debrecen, Tiszántúl – Iszlai Gergely, e-mail: iszlai.gergely@jobbadni.hu ; telefonszám: +36 30 484 4159

Mikor zajlik az élelmiszer gyűjtés? 

Az élelmiszergyűjtés általában november elején kezdődik és december közepéig tart.