Országos adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat a kárpátaljai szeretetkonyhák támogatására. Az elmúlt 10 hónapban saját forrásból már több mint 165.000 adag étel elkészültéhez járult hozzá az alapítvány. Adománygyűjtésünkhöz gyülekezetek vagy magánszemélyek csatlakozását egyaránt várjuk. Célunk, hogy további fél éven keresztül segítsük a konyhák működését, melyek nélkülözhetetlenek az egyedül maradt idősek, nagycsaládok és szociálisan rászoruló testvérek számára.

A Kárpát-medence-szerte végzett karitatív szolgálatra az elmúlt két évben minden eddiginél nagyobb szükség mutatkozik, hiszen az orosz-ukrán háború kitörésének következtében a korábban is nehéz helyzetben lévő Kárpátalja most még nagyobb szociális- és gazdasági krízisbe került. A Magyar Református Szeretetszolgálat a háború kitörésének első napja óta segíti a menekülőket élelmiszerrel, szállással, egészségügyi- és lelkigondozói szolgálatokkal, a Kárpátalján maradó testvéreket pedig tartós élelmiszerekkel, gyógyszeradományokkal és óvóhelyek létrehozásával is támogatták. Az átadott tárgyi adományok mennyisége mára meghaladja a 2122 tonnát, ennek több mint fele került közvetlenül Kárpátaljára.

Az elmúlt év decemberében kötött együttműködést az alapítvány a Kárpátaljai Református Egyházkerülettel, hogy idén október végéig, vagyis 10 hónapon keresztül élelmiszeradománnyal segítik az egyházkerület gyülekezeteiben működő szeretetkonyhákat. Ezekkel az adományokkal több, mint 165.000 ebéd elkészültéhez járult hozzá a szeretetszolgálat, melyeket az egyedül maradt idősek, nagycsaládosok és szociálisan rászoruló testvérek számára juttattak el a gyülekezetek. A 26 szeretetkonyha további támogatására szükség van, hiszen a kárpátaljai szociális helyzet sajnos nem enyhült, hanem még nehezebb lett.

A szeretetkonyhák további támogatásának ügyében országos adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat, melyhez gyülekezetek és magánszemélyek egyaránt csatlakozhatnak. A gyűjtés célja, hogy késő ősztől jövő év tavaszáig, tehát az eredeti támogatási időszakhoz képest fél évvel tovább segíteni lehessen anyagi támogatással a szeretetkonyhák működését.

A segitsunk.jobbadni.hu oldalon minden gyülekezet szeretetkonyhájánál tételesen látható, hogy az adott konyhának mennyi pénzadományra lenne szüksége ahhoz, hogy a működése a következő fél évben is fenntartható maradjon.

Minden héten összesen 1118 fő részesül a szeretetkonyhák főztjéből, egy adag ételhez a hozzájárulás 550 forintban lett meghatározva. Egy-egy szeretetkonyha működésének támogatása akár egyszeri, akár rendszeres felajánlással is segíthető, így az adománygyűjtésen keresztül az anyaországi testvérek közel százezer tál ételhez nyújthatnak anyagi segítséget a kárpátaljai nélkülözőknek.