Országos rajzpályázatot hirdetett alsó tagozatos diákoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat. 2016-ban jelentek meg a mesék, melyekre októberig lehetett benyújtani a rajzpályázatokat. A pályázat lezárult, de a meséket az alábbi dokumentumok között megtalálják, olvashatják. Fogadják nagy szeretettel a  szemléletformáló mesesorozatot. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat fontosnak tartja, hogy mindennapos segítségnyújtásai mellett figyelmet fordítson a társadalmi előítéletek lebontására, felhívja a figyelmet olyan nehéz élethelyetekre, melyekben összefogással, közösen segíthetünk. A szemléletformálást érdemes már gyermekkorban elkezdeni, ezért hívta életre rajzpályázatát a Szeretetszolgálat. A példamutató történeteken keresztül a gyermekek megismerhetik az összefogás erejét, a segítségnyújtás örömét, reményeink szerint nyitottabbá és elkötelezettebbekké válnak a jótékonyság iránt és hisszük, hogy a történetek jó kiindulási pontot jelentenek a témák otthoni, családi körben folytatódó megbeszéléséhez. A segítségnyújtás alapja, hogy észrevegyük a szükséget, a szenvedőt és azt, hogy mi hogyan tudunk segíteni – a mesék ebben is támpontot adhatnak.

 

 

 

Zsűri:

Bartos Erika gyermekkönyv író és illusztrátor

Döbrentey Ildikó író, grafikus (Égbőlpottyant mesék, Ki kopog?)

Gellén Sára grafikus, illusztrátor (Az első karácsony)

Szegedi Katalin illusztrátor (Kányádi Sándor: A kíváncsi Hold, Szabó Magda: Tündér Lala)

Varga Tamás grafikus, könyvillusztrátor (Benedek Elek: Kilenc, Az aranytulipán)

Berzsán Eszti grafikus művész illusztrátor

Demeter Noémi grafikus

 

A mesékben megjelenő történetek a Szeretetszolgálat támogatási programjai alapján az összefogásról, a segítségnyújtásról, az adományozásról és a tehetségtámogatásról szólnak.

 

Támogatóink:  Alexandra Kiadó és Könyváruházak, Harmat Kiadó, Kálvin Kiadó