A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány (MRSZA) pályázatot hirdet az Ukrajnából érkezett menekültek közösségeinek céljait szolgáló és/vagy önszerveződésüket elősegítő kezdeményezések megvalósítása tárgyában. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat az orosz-ukrán háború kezdete óta aktívan részt vesz a háború elől menekülő menekültek közösségeinek életének megsegítésében. A vészhelyzetre adott azonnali válaszlépések – élelmiszeradomány, anyagi támogatások, valamint komplex integrációs kezdeményezések – mellett idén lett második alkalommal meghirdetve a Magyarországon élő ukrán menekültközösségek-, valamint a Magyarországon élő ukrán menekülteket támogató, magyarországi közösségeket érintő pályázat is. 

Ezen pályázat keretében olyan Ukrajnából érkezett/ukrajnai menekültek közösségét és helyzetét javítani és támogatni szándékozó kezdeményezések megvalósulását szeretnénk elősegíteni, melyek a menekülteket befogadó és segítő gyülekezetektől érkeznek. Befogadó közösségnek tekintjük azokat a közösségeket, melyek a háború kitörése óta aktívan részt vettek és tevékenységükkel hozzájárultak a menekültközösségek megsegítéséhez és/vagy jelenleg is végeznek ilyen irányú tevékenységet, továbbá konkrét jövőbeni elképzelésekkel rendelkeznek a menekültközösségek támogatását illetően. 

 

Pályázni a Pályázati űrlap kitöltésével és határidőn belül történő megküldésével lehetséges. 

A pályázatra vonatkozó részletes információkat a mellékletként megadott Pályázati felhívás dokumentum tartalmazza. 

A pályázattal és a pályázati űrlap kitöltésével kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi elérhetőségeken fogadjuk: 

  • sclr_MRSZA@jobbadni.hu 
  • +36 (30) 308 5853  (hétfő-péntek: 9:00-17:00) 

Pályázatok benyújtásának határideje: 2024. szeptember 13. 23:59 

 

 2. sz. Pályázati űrlap HUN

Pályázati felhívás sclr ph4 HUN