Mosolyt minden hátizsákba!”  elnevezéssel buzdít adományozásra a Magyar Református Szeretetszolgálat. A cél másfélmillió forint összegyűjtése, mely 350 rászoruló gyermek táborozását tenné lehetővé. Adakozni az adomany.jobbadni.hu oldalon és az alapítvány bankszámlaszámán lehet.

Június hónapban „Mosolyt minden hátizsákba!” – elnevezéssel hirdetett adománygyűjtést a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy minél több gyermek számára legyen biztosított a nyári kikapcsolódás. A szervezet másfél millió forintot szeretne összegyűjteni, mely 350 rászoruló gyermek táboroztatását tenné lehetővé. Az adománygyűjtéshez az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül lehet csatlakozni, valamint a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: „táborok”) bankszámlaszámára való utalással.

A tervek szerint ezen a nyáron 11 napközis és 2 ottalvós tábort szervez a Szeretetszolgálat idehaza. Idén a kárpátaljai táborok elmaradnak, mivel a járványhelyzet egyelőre nem teszi lehetővé azok megszervezését. A hazai táborokat is szigorú óvintézkedések és a higiénés előírások fokozott betartásával szervezik meg. Az idei évben inkább több kisebb létszámú tábort szervez a Szeretetszolgálat, és a napközis táborokra fektetik a hangsúlyt.

„Táboraink tematikáját tekintve idén a fő szempont a pihenés, az aktív kikapcsolódás, a karantén időszak feldolgozása lesz, de emellett a pályaorientáció, a közösség- és bizalomépítés is helyet kap majd. Előnyben részesítjük a szabadtéri foglalkozásokat a benti programokkal szemben. – mondta el Tamáskó Tünde, a Magyar Református Szeretetszolgálat ifjúsági programvezetője. „A tábor működtetése során figyelemmel kísérjük a higiénés előírások betartását, emellett nagyon fontosnak tartjuk, hogy a személyi higiéné alapvető szabályairól a táborba érkezők is kapjanak részletes, az adott korosztálynak megfelelő szintű tájékoztatást. A legfontosabb megelőző intézkedés, hogy a táborokban kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző gyermek, illetve szervező vehet részt. Folyamatosan ügyelünk a tábor területének tisztaságára, a napi fertőtlenítő takarítás elvégzésére, a táborozók által használt játékok, sporteszközök fertőtlenítésére.” – hívta fel a figyelmet a Szeretetszolgálat munkatársa.