Tehetségek Tábora

Szeretetszolgálatunk nagy hangsúlyt fektet a fiatalokra, egészen kisgyermek kortól kora felnőttkorig, akiknek a szociális segítségnyújtás mellett különböző önkéntes lehetőségeket biztosítunk hazai és nemzetközi színtereken. Nyilas Misi Ösztöndíjprogramunkkal pedig olyan tehetséges diákokat támogatunk, akik hátrányos helyzetük miatt nem tudják teljeskörűen kibontakoztatni tálentumukat.

Az elmúlt időszakban megélt járványhelyzet a személyes találkozást és a mentorálást is megnehezítette, ezért is volt különösen fontos, hogy idén megvalósulhasson a Nyilas Misi Tehetség Tábor. Az anyagi támogatáson túl szakmai célunk, hogy valódi kapcsolatokat alakíthassanak ki egymás között a program résztvevői és Kárpát-medencén átívelő barátságok jöhessenek létre. A festői Körös mentén található Békés-Dánfoki Üdülőközpontban megtartott négynapos esemény során a harminc fiatal olyan szakmai programokon vehetett részt, amelyek segítik mind a szakmai, mind pedig személyes fejlődésüket. Bár először furcsán hangozhat, hogy a fizika tudományterületén kiemelkedő tinédzser mit nyerhet egy életvezetési foglalkozásból, mégis nagyon egyszerű a válasz: segít egyensúlyt teremteni saját magában, ami hozzájárul nemcsak a tudományos sikereihez, hanem a mindennapok öröméhez is.

A nyári forróságban mindenkinek jól esett a közös fürdőzés, az esti játékok és csapatépítő programok, melyek során megtapasztalhatták a közös alkotás boldogságát, hogy a bennük rejlő sokszínű tehetséggel mi mindenre képesek, ha összefognak. Jövőre folytatjuk!

A Nyilas Misi Tehetség Tábor megvalósulását a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta 1 761 000 forinttal.

Fotó: MRSZ