A program fővédnökei az idei évben:

Szalóki ÁgiArtisjus-díjas és többszörös Fonogram díjas magyar énekesnő

Lackfi János József Attila-díjas költő, író, műfordító. A pályázó gyerekek közül a humán kötődésűek pályázatinak böngészésére és értékelésére kértük fel. „Azt mondják, adni jobb, mint kapni. Azt is mondják, ez főleg a pofonokra igaz. Na de, komolyra fordítva: tényleg igazi jó érzés, ha adhatunk valamit, időt, figyelmet, segítséget, szaktudást, ajándékot, pénzbelieket másoknak. Akiknek épp az nincsen. Mi pedig le tudunk mondani róla. Mert megtehetjük. Nem csak külső okokból (mert például van nekünk), hanem belülről jön az egész. Akarok adni, szeretek adni, jó érzés adni… Igaz, az első lépés nehéz. El kell engednünk a görcsösen szorongatott zsákmányt, azt, ami CSAK A MIÉNK! Mert ölünkbe pottyant, mert megdolgoztunk érte, mert orrod alá szalámi, mert közöd hozzá? Utána viszont szabadon lebeghetünk az adás örömében. Ez a legjobb uszoda!”

Gergely István Kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó. A Budapesti Honvéd Sportegyesület és a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja. 2013 óta Benedek Tibor szövetségi kapitány mellett a magyar válogatott kapusedzője és csapatvezetője. A sportoló gyerekek közül fogja majd értékelni a legtehetségesebb pályázókat. „Mint olimpiai bajnok pontosan tudom, hogy ahhoz, hogy egy tehetség kibontakozhasson, hogy elérhessük a céljainkat meg kell ragadnunk a lehetőségeket. Ebből sajnos nincs sok. Szeretném, ha ezen a programon keresztül minél több gyereknek lehetőséget tudnánk adni arra, hogy önmaga lehessen és egy esélyt kapjon a bizonyításra, hogy tud élni a lehetőséggel.„

Rátai Dániel Feltaláló, informatikus, a Leonar3Do integrált szoftver és hardver platform megalkotója. 2005-ben a Magyar Innovációs Szövetség Danit kérte fel, hogy a Leonar3Doval képviselje hazánkat az Intel fiatal feltalálóknak kiírt nemzetközi versenyének döntőjén az USA-ban. Dani összesen hat díjjal tért haza. Természetesen a tudományos, tanulmányi eredményeiket tekintve kiemelkedő, reál beállítottságú gyerekek pályázatait fogja értékelni.

Pál Sándor A Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke és a Nyilas Misi Ösztöndíj Program létrehozója, aki odaadó munkájával segíti a rászorulókat és az ösztöndíj program végső értékelő bizottságának elnöke. A Magyar Református Szeretetszolgálat a Nyilas Misi Ösztöndíj Programot egyik első programként 9 éve indította útnak.
„Nagyon fontosnak érezem, a hátrányos helyzetű településeken felcseperedő tehetségek felkarolását, legyen ez határon innen vagy túl. A Nyilas Misi program két féle támogatást biztosít a gyermekeknek ezzel is segítve a legrászorultabbakat. A Szeretetszolgálat a tehetség támogatás mellett nehéz sorsú kárpátaljai líceumok kisdiákjainak is segít kollégiumi férőhely támogatás biztosításával. A legfontosabb feladtunk, hogy a családok és gyermekek nehéz helyzetét enyhítsük, ebben a mai bizonytalan és sokszor kilátástalan helyzetben és reményt adjunk a Kárpátalján felnövő nemzedéknek. Szent Györgyi Albert szerint: „Az iskola dolga, hogy megtanítassa velünk hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti vágyunkat, hogy megtanítson szeretni amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretnénk csinálni.” Az MRSZ szeretettel, alázattal, Isten iránti hálával kíván ebben segítő kezet nyújtani minél több tehetséges kisdiák számára, a 60. Zsoltár 14. versének a gondolatával: Isten segítségével hatalmas dolgokat viszünk véghez.”

Bíráló bizottság összetétele:

A szakmai bizottság a tudomány, sport és művészetek területén jártas szakemberek, pedagógusok, akik előválogatják a beadott anyagokat. Egy adott területen jártas szakember, csak a hozzá delegált pályázatot nézi meg és pontozza le.

Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser, a Hadik Irodalmi Szalon és a New York Művész Páholy művészeti vezetője és háziasszonya.„Hiszek abban, hogy a világban mindannyian megtaláljuk azt a területet, amelyen saját kiteljesedésünk mellett, meglévő és teremtett eszközeinkkel adni tudunk. Adni másoknak, segíteni, és adni ezáltal magunknak és a társadalomnak. A Nyilas Misi Ösztöndíj program mindent összekapcsol, amit fontosnak tartok és amiben megtisztelő részt vennem: lehetőséget ad diákoknak a saját hang megtalálására. Figyelmet, segítő kezet ad az úton – saját hang, irodalom, szövegalkotás, fogalmazás és önkifejezés területén a diákoknak. Anyagi lehetőséget és hátteret ad ahhoz, hogy megfelelő életkörülményeket kapjanak a fiatal tehetségek. Értéket teremt, értéket közvetít a mai rohanó világban. Egy pillanatnyi gondolkodásra késztet mindannyiunkat arról, jó helyen vagyunk-e és megteszünk-e mindent azért, hogy segítsük a következő generációt.“

Horkay György ny. igazgató Kecskemét Ref. Gimn. – Matematika , fizika szakos tanár„Tizedik éve vagyok nyugdíjban, és azóta a református közoktatással megszakadt a kapcsolatom. Így különösen jól esett, hogy az MRSZ megkeresett és ajánlotta a részvételt a Nyilas Misi program bíráló bizottságában. Köszönöm a lehetőséget és a részletes tájékoztatást.”

dr. Kováts Antal Történelem-német szakos tanár„Kevés felemelőbb érzést ismerek, mint amikor ígéretes, már eddig is bizonyított fiatalokat segíthetünk hozzá felderengő sikeres életpályájuk befutásához. Örülök, hogy eszköz lehetek ilyen célokat követő programban.”

Majthényi Anikó Budapesti Diáksport Szövetség tagja„Diplomaszerzés után sportszakmai feladatokat láttam el sportszervezőként a magyar sport területén, ezen belül kiemelkedő szinten a diáksportban is. Több évtizedes vezetői tapasztalat birtokában jelenleg is a Budapesti Diáksport Bizottság munkáját segítem. Megtisztelő felkérésnek tekintem, hogy sok évtizedes tapasztalattal részt vehetek annak a nemes támogatási rendszernek, melyet a „Nyilas Misi” program biztosít a tehetséges ifjú embereknek céljaik eléréséhez.”

Szájer Péter TFSE egyesület Úszó szakosztályának edzője„A programban való szerepvállalást gondolkodás nélkül vállaltam, a tehetséggondozást nagyon fontosnak tartom az élet minden területén. Véleményem szerint a tehetség mindig utat tör magának, azonban ha még segítséget is nyújtunk hozzá akkor elképesztő eredményeket kaphatunk. Ez minden támogatást megér.”

Herczeg Hajnalka – Hajdara Tamás néptánc, A 2014-es Fölszálott a páva döntősei„Egy frappáns táncszóval, mint mottóval bíztatnánk minden pályázót:
– Helyet-helyet Nekünk is,
Ha kicsinyek vagyunk is!-„

Tripsánszki Dávid grafikus„A hátrányos helyzetű fiatalok támogatása elengedhetetlen feladat a mai világban. Kiváltságos és magasztos dolog, amit büszkén vállalok. Minden emberre ráférne egy hét a nyomorban, hogy észrevegye mennyi érték van körülötte és mi az az értékrend. Én is nehéz körülmények között éltem, gondolkodtam, tanultam, amit a családom, barátaim támogatása nélkül nem tudtam volna magam mögött hagyni . A Bizottsági részvétel megtiszteltetés. Nem gondoltam volna, hogy 26 évesen egyszer én tudom hozzásegíteni a fiatal generációt az előrébb jutáshoz. Utólag is köszönöm a felkérést…”

Tamáskó Tünde angol szakos tanár„Örülök, hogy részese lehetek egy olyan programnak melynek során lehetőséget biztosítunk a gyermekeknek tehetségük kibontakozásában.”

Szabó Éva Biológiai, kémia szakos tanár

Busa Attila Katonai Informatikai Rendszerüzemeltető Ágazat, informatika oktató és ágazatvezető osztályfőnök„Nagyon megtisztelő segíteni a felnövekvő ifjúságot és szerepet vállalni valami igazán jóban. Mikor először láttam meg a felhívást az elbírálói pozícióba elgondolkodtam a dolgon, de nem voltam benne biztos, hogy a rohanó túlzsúfolt életembe be tudom-e illeszteni. Az igazat megvallva el is hessegettem az ötletet, mondván, hogy Isten úgyis megtalál, ha feladat van számomra. Most már tudom, hogy az volt az első megkeresése. Lustán tudomást se vettem róla. Majd teljesen véletlen, napokkal később kaptam még egy e-mailt, amiben az szerepelt, hogy továbbra is hiányzik az informatikai területet bíráló illető. Ekkor már biztos voltam benne, hogy én vagyok az, akinek jelentkeznie kell, és Isten majd csinál Nekem elegendő időt a pontozásra. Így is lett. Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem ebben és pontozhattam a gyakran szívfacsaró sorsokat bemutató pályázatokat. Remélem tudtam segíteni!”

Nemcsicsné Molnár Gyöngyi Magyar nyelv- és irodalom szakos tanár

Pintér Piroska zongoratanárnő

Soós Lilla zenetanárnő