Közel 2 millió Forint értékben támogatta a Magyar Református Szeretetszolgálat a nevelőszülőket és gyermekeiket.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkája során legfontosabb feladatának a rászorulók segítését tekinti. Az idei évben már több alkalommal tartott melegételosztást és tartósélelmiszer átadást Debrecenben és környékén, közel 600 embernek tudott így segíteni a karitatív szervezet.

A mai nap újabb, közel 2 millió Forint értékű adományt adott át a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon gondozottjai részére. A csomagok életkor szerint tartalmazza a szükséges eszközöket, többek között pelenkát, nedves törlőkendőt, fogkefét, fogkrémet, de a hosszú lista a tinédzsereknek szükséges egészségügyi betétet is tartalmazza. Természetesen a mindennapokhoz szükséges tárgyakon kívül apró ajándéktárgyak is találhatóak az adományokban, így a segítségnyújtáson túl a gyermeki örömet is tudják segíteni a mindennapok kihívásai között.

„A krízisidőszakot követően fontosnak tartjuk, hogy továbbra is rászoruló embertársaink mellett álljunk a szükségben, hiszen a szomszédban dúló háború továbbra is nehezíti a megélhetést. Az Úr akarata szerint Felebarátként állunk mellettük, így a lehetőségeinkhez mérten mindenben segítünk, amiben csak tudunk. Különösen igaz ez egy olyan közösségre, mely gyermekeket fogad be, és szerető környezetet biztosít a számukra.” -mondta el Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

A karitatív szervezet a nyár folyamán táborokkal is segíti a gyermekek vidámságát. Terveik szerint közel 400 gyermeknek biztosít lehetőséget a kikapcsolódásra és fejlődésre. Ezek a programok a szülőknek is segítséget nyújtanak, hiszen a fiatalabbak felügyeletét a munka mellett nehéz megoldaniuk, a nyári foglalkozások pedig jelentős anyagi terhelést jelentenek.

A rászoruló gyermekek táboroztatását bárki támogathatja a Szeretetszolgálat adomany.jobbadni.hu felületén keresztül, vagy a 1358-as adományvonaluk felhívásával, mely hívásonként 500 Forint támogatást jelent. Ezeken kívül a szervezet CIB banknál vezetett 10702019-85008898-51100005 (közlemény: „Táborok”) bankszámlaszámára történő utalással is segíthetnek.

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
FtFt