Január elején hirdette meg a Magyar Református Szeretetszolgálat idei Tűzifa-programját, hogy mélyszegénységben élő családok, idősek, gyermeküket egyedül nevelő szülők terheit könnyíthessük a téli időszakban. A február 29-ig tartó adománygyűjtés eredményeként több mint kétmillió forint érkezett az Alapítványhoz, mellyel 50 család számára tudtunk tüzelőt biztosítani.

A támogatottak körének jelentős részét a Szeretetszolgálat mindennapi szolgálata során segített rászorulók, például a mentorált családok jelentették, de a szervezethez érkező kérések alapján leginkább rászorulókat is támogatni tudtuk. Összesen mintegy 400 mázsa tűzifa került kiosztásra országszerte, egy-egy kérelmező 30-40 ezer forint közötti összegnek megfelelő adományban részesülhetett.

Több család számára helyi vállalkozók segítettek az adomány kiszállításában, azonban néhány helyszínen személyesen is jelen tudtak lenni a Szeretetszolgálat munkatársai a tűzifa érkezésekor. Minden személyes találkozás alkalmával újra és újra megtapasztaljuk, hogy milyen nagy szükség van munkánkra. A legtöbb lakásban kabátban fogadtak bennünket, de olyan esettel is találkoztunk, aki arra panaszkodott, hogy a tej megfagy a konyhájukban. Ezek mind kivétel nélkül olyan otthonok voltak, ahol óvodás vagy általános iskolás korú kisgyermekek is élnek.

Nagylelkű adományozóink összesen 2 057 251 forinttal segítették gyűjtésünket, mely a 1358-as adományvonal hívásának, az adomany.jobbadni.hu felületen beérkező felajánlásoknak, valamint a Szeretetszolgálat bankszámlaszámára átutalt céladományoknak összegéből tevődik össze. Köszönünk minden segítséget, bízunk benne, hogy jövőre is legalább ennyi család számára segíthetünk a tűzifa programunkkal!