Ennek érdekében idén is meghirdeti az Alapítvány tűzifa programját, mellyel közel száz mélyszegénységben élő család, valamint idős embertársunk otthonának melegét szeretnék biztosítani.

A téli időszakban gyakorta kell szembe néznünk a hideg időjárással, melyet különösen nehéz átvészelni fűtetlen szobával és lakással. Ráadásul a fagyok nemcsak az otthontalanokat veszélyeztetik, hanem a nehéz sorsú embertársainkat is.

A Magyar Református Szeretetszolgálat missziós tevékenysége során támaszt nyújt a fagyos napokon is azok számára, akiknek gondot okoz a tüzelőanyag beszerzése. A támogatottak köre a Szeretetszolgálat mindennapi szolgálata során segített rászorulókból, valamint a szervezethez érkező kérések alapján leginkább rászorulókból tevődik össze. Nehéz körülmények között élő családoknak és magányosan élő időseknek adományoz egy-egy kalodányi tűzifát, körülbelül negyvenezer forint értékben a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A program eredményessége és a támogatottak száma nagyban függ attól, hogy milyen mértékű támogatás érkezik az Alapítványhoz. A tűzifa program 2020. január 1-től február 29-ig támogatható a 1358-as adományvonal hívásával, vagy online az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül. Utóbbi oldalon bárki számára hozzáférhető a beérkezett adományok összege, így nyomon követhető, hogy a program célkitűzése hány százalékban látszik megvalósulni.