A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány (MRSZA) pályázatot hirdet magyarországi református gyülekezetek számára az Ukrajnából érkezett menekültek közösségének/közösségeinek céljait szolgáló és/vagy önszerveződésüket elősegítő kezdeményezések megvalósítása tárgyában.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány (MRSZA) az orosz-ukrán háború kezdete óta aktívan részt vesz a háború elől menekülő menekültek közösségeinek életének megsegítésében. A vészhelyzetre adott azonnali válaszlépésekkel, többek között, azonnali támogatásokkal, adományok nyújtásával, valamint komplex integrációs program biztosításával támogattuk és kívánjuk a továbbiakban is támogatni a menekülteket, illetve a menekült közösségeket. Ezen pályázat keretében, olyan Ukrajnából érkezett / ukrajnai menekültek közösségét és helyzetét javítani és támogatni szándékozó kezdeményezések megvalósulását szeretnénk elősegíteni, melyek a menekülteket befogadó és segítő magyarországi református gyülekezetektől érkeznek. Befogadó közösségnek tekintjük azokat a közösségeket, melyek a háború kitörése óta aktívan részt vettek és tevékenységükkel hozzájárultak a menekült közösségek megsegítéséhez és/vagy jelenleg is végeznek ilyen irányú tevékenységet, továbbá konkrét jövőbeni elképzelésekkel rendelkeznek a menekült közösségek támogatását illetően.

A pályázatra vonatkozó részletes információkat a mellékletként megadott Pályázati felhívásdokumentum tartalmazza.

Pályázni a Pályázati űrlap kitöltésével és határidőn belül történő megküldésével lehetséges.

A pályázattal és a pályázati űrlap kitöltésével kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az alábbi elérhetőségeken fogadjuk:

Pályázatok benyújtásának határideje: 2023. június 18. éjfél