Teljesült a 2020-as küldetés. Közel egy hónap alatt mintegy 1800 adományozó teljesítette 2020 rászoruló gyermek karácsonyi álmát a Magyar Református Szeretetszolgálat Kívánságlista programjában. Volt, aki egymaga 40 gyermek vágyát valósította meg, a legtávolabbi ajándék pedig egyenesen Ausztráliából érkezett. Az adományokat még karácsony előtt eljuttatja a Szeretetszolgálat a gyermekek szüleinek.

„Hangot adunk a kívánságoknak! elnevezéssel indított kampányt még novemberben a Magyar Református Szeretetszolgálat, melyhez kilenc jól ismert színművész csatlakozott. Csondor Kata, Mórocz Adrienn, Zámbori Soma, Galambos Péter, Baráth István, Simon Kornél, Rajkai Zoltán, Fekete Ernő és Nagy Ervin egy rendhagyó társadalmi célú hirdetésben adott hangot gyerekek karácsonyi vágyainak, mely a Manna FM-en volt hallható. A cél 2020 rászoruló gyermek karácsonyának szebbé tétele volt. A program rendkívül sikeres volt: 29 nap alatt minden kívánságot teljesítettek az adományozók a jobbadni.hu oldalon keresztül. A nehéz körülmények között nevelkedő gyermekek karácsonyi vágyait kétféleképpen lehetett teljesíteni. A tárgyi adományozási lehetőséget 1258-an választották, melynek összértéke megközelíti a 11 millió forintot. Emellett 762 adományozó választotta azt a lehetőséget, hogy az ajándék értékének felajánlásával támogatja a programot. A pénzbeli felajánlások értéke meghaladta a 7,5 millió forintot. A tárgyi és pénzadományok összértéke eléri a 18,5 millió forintot.

„Hatalmas hála van a szívünkben, hogy ebben a nehéz időszakban is ilyen összefogásról és jószándékról tettek tanúbizonyságot a magyarok. Volt olyan adományozónk, aki egymaga 40 gyermek vágyát teljesítette. A program átlépte az országhatárokat is, a legtávolabbi csomag Ausztráliából érkezett.” – mondta el Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. „A következő napokban a már beérkezett, illetve a még beérkező ajándékokat rendszerezzük, és megvásároljuk azokat, melyek beszerzését ránk bízták az adományozók. A csomagokat még karácsony előtt átadjuk a szülőknek” – hívta fel a figyelmet az alapítvány vezetője.

A Magyar Református Szeretetszolgálat december hónapban is folytatja a rászorulókat segítő munkáját. Ebben a hónapban a nehéz anyagi körülmények között élő családok, idősek mindennapjait segítő Szeretetdoboz akcióhoz várjuk a támogatókat. A koronavírus megnehezíti a tárgyi adományok gyűjtését, így várhatóan az idei évben jóval kevesebb tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodási szer gyűlik össze az iskolákban, munkahelyeken, gyülekezeteknél kihelyezett Szeretetdobozainkban.

Éppen ezért arra kérünk mindenkit, aki teheti, hívja az 1358-as adományvonalat (minden hívás/SMS 500 forint segítség), vagy járuljon hozzá a programhoz az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül. Az összegyűlt pénzadományokból a szervezet vásárolja meg a mindennapokhoz szükséges élelmiszereket és higiénés cikkeket.

A Magyar Református Szeretetszolgálat hálás szívvel köszöni minden eddigi és leendő adományozójának, hogy segíti a nélkülözésben élőkért végzett szolgálatot!