Márciusban országos adománygyűjtést hirdetett a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy a feltámadás ünnepéhez közeledve tartósélelmiszer-csomagokkal tudjon segíteni a rászoruló családok és idősek számára. A beérkezett tárgyi és pénzbeli felajánlásoknak köszönhetően országszerte közel 1000 nélkülöző ünnepe válhatott teljesebbé a támogatásnak köszönhetően.

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a tavaszi időszakban is tartósélelmiszerekkel tölthetik meg a jóakarók a jól ismert Szeretetdobozokat. A Magyar Református Szeretetszolgálat azért hívta életre húsvéti adománygyűjtését, hogy felhívja a lakosság figyelmét, hogy az adakozásra nemcsak az adventi időszakban van nagy szükség, hiszen a rászorulók évközben is folyamatos támogatásra szorulnak.

Az idei év számos kihívás elé állítja a karitatív szervezeteket is: a tantermen kívüli digitális oktatás, majd az istentiszteletek online térbe költözése is megannyi gyűjtőpont bezárását jelentette. Az adományozók azonban idén is megmutatták, hogy segíteni szeretnének nélkülöző embertársaiknak, országszerte hat megyében gyűltek az adományok. Összesen több mint 2 tonna tartósélelmiszer, 90 zsák ruhanemű, cipő és játék, valamint közel félmillió forint pénzbeli támogatás érkezett a Magyar Református Szeretetszolgálat húsvéti felhívására.

A húsvéti adománygyűjtéshez csatlakozott a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. is. Közreműködésüknek köszönhetően 12 felajánlótól fél tonna liszt, fél tonna egyéb tartósélelmiszer, valamint 12 karton puffasztott cirok érkezett, mely adományok magánszemélyek és intézmények, köztük óvodák, idősotthonok és gyülekezetek között kerültek kiosztásra.

A programot adománnyal támogatták a többi között: Agroszemek Kft, Klemol Kft. és a Nagyvázsonyi Önkormányzat is. Hálásan köszönjük.

A Magyar Református Szeretetszolgálat ezúton is hálás köszönetét fejezi ki minden adományért!