A Magyar Református Szeretetszolgálat idén 2020 rászoruló gyermek személyre szabott karácsonyi vágyát teljesíti. A Karácsonyi Kívánságlista elnevezésű programhoz Herczegh Anita is csatlakozott. A köztársasági elnök felesége személyesen hozta el adományait a Szeretetszolgálat székházába.

A 2020-as esztendő sok nehézséget tartogatott mindenki számára, ezért a Magyar Református Szeretetszolgálat kiemelten fontosnak érezte, hogy minél több nehéz körülmények között nevelkedő gyermek arcára csaljon mosolyt. A novemberben elindított Karácsonyi Kívánságlista programban azt a célt tűzte ki a szervezet, hogy 2020 rászoruló gyermek karácsonyi vágyát teljesíti.  A novemberben indított akció során a jobbadni.hu oldalon keresztül bárki teljesíthette egy-egy gyermek, vagy akár egy egész család karácsonyi kívánságát. Erre kétféleképpen nyílt lehetőségük az adományozóknak: vagy pénzadomány, vagy tárgyi adomány felajánlásával. Alig egy hónap alatt 1800 támogató közreműködésével teljesülhetett mind a 2020 kívánság.  A tárgyi és pénzadományok összértéke meghaladja a 18,5 millió forintot.

Az akció gyűjtési szakasza lezárult. Jelenleg a Szeretetszolgálatra bízott ajándékok megvásárlása zajlik, illetve a tárgyi felajánlások is még folyamatosan érkeznek. Van, aki postára adja, de nagyon sokan személyesen hozzák be a Szeretetszolgálat budapesti központjába. Így tett Herczegh Anita is, aki egy ötgyermekes család karácsonyi kívánságát teljesítette. A köztársasági elnök feleségétől Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója vette át az adományokat.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Herczegh Anita, a köztársasági elnök úr felesége is csatlakozott programunkhoz és megajándékozott egy többgyermekes családot” – mondta el az alapítvány vezetője. Juhász Márton arra is kitért, hogy az adományok még karácsony előtt eljutnak majd a nehéz körülmények között nevelkedő gyermekek szüleihez, majd a gyerekekhez.

A Szeretetszolgálatnak karácsonyig még két gyűjtőakciója is fut. Az egyikben 2020 Mentő Macit szeretnének eljuttatni erdélyi, felvidéki, délvidéki és kárpátaljai rászoruló gyermekek számára. Emellett a Szeretetdoboz akció keretében tartósélelmiszer és higiénés cikkeket tartalmazó segélycsomagok összeállítására gyűjt a szervezet, melyeket nehéz sorsú családok és idősek kapnak meg még az ünnepek előtt. Mindkét program támogatható a 1358-as adományvonal felhívásával (minden hívás/SMS 500 Ft), vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi