„Hogyan is adhatnánk eléggé hálát Istennek értetek mindazért az örömért, amellyel megörvendeztettek minket a mi Istenünk előtt?” 1Thessz 3,9

Június 25-én, vasárnap délelőtt hálaadó istentiszteletet tartottak a Tiszta Forrás Alapítvány fennállásának harmincegyedik évfordulója alkalmából a Kispest-Rózsatéri református templomban. A református hajléktalanmisszió elindítója, Márkus Gábor ny. lelkipásztor, az Alapítvány kuratóriumának elnöke hirdette Isten igéjét az 1Thessz 3,9 alapján.

„Mindenért lehet, szükséges és kell is hálát adnunk” – szólt a jelenlévőkhöz. „A hívó ember, aki megtanul hálát adni: annál nagyobb öröm lesz a szívében. A hálaadás alapvető érték.” – mondta prédikációjában. Márkus Gábor úgy vélte, hogy a mi felelősségünk, hogy legyen közösségünk. „Az evangélium hatalom és felelősség is. (…) Pál öröme Isten elé való. Igazi krisztusi szeretettel kell végeznünk a munkánkat és a szolgálatunkat. Az Istentől való öröm nem múlik el soha, mert az örökkévaló világ része.” – zárta szavait.

Katona Viktória, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgató-helyettese, a társadalmi missziókért felelős lelkipásztora kiemelte annak a fontosságát, hogy mindenki a saját nyelvén hallja az igét. „A misszióknak olyan szavakat, közelséget, együttérzést kell kialakítaniuk, hogy azt a nyelvet tudják beszélni, amire a gyógyulónak szüksége van.” A társadalmi missziók nemcsak az oda belépőkre, rászorulókra gyakorolnak hatást, hanem a benne szolgálók életét is átformálják, hiszen „áldás, szeretet és reménység” szövi át a mindennapokat.

A gyülekezetet Ablonczy Zsolt ny. lelkipásztor, Sándor Botond lelkipásztor, alapítványi munkatárs, Marosfalvi Ferencné Dóra, a Magyar Kékkereszt Egyesület csepeli csoportjának vezetője, Bóka László, a Magyar Kékkereszt Egyesület alag utcai csoportjának vezetője, és Pásztor Lajos missziói, gyülekezeti gondnok is köszöntötték. Bizonyságtétellel szolgált Szinyákovics Béla, és az alapítvány önkéntes munkatársai is.

A hálaadó istentiszteletet követően az alapítvány nappali melegedőjében szeretetvendégségre került sor.