Egy volt szenvedélybeteg felépülésének története

2022.07.4-én az a Válaszút program keretében Bajcsi Norbert életútját ismerhettünk meg a fiatalokkal és a mentorokkal együtt.

Norbert a legőszintébben beszélt gyerekkoráról, a fiatalkoráról és a felépüléséről. Arról az útról, mely a kipróbálástól a függőséig vezetett aztán pedig a felépüléséig. Milyen lelki folyamtokon ment keresztül, mi váltotta ki mindazt, hogy a kipróbálás után, nem hagyta abba, sőt a rabjává vált a különböző káros szenvedélyeknek. Megosztotta a terápiához vezető utat és a nehézségeket, melyeket átélt. A megbotlásokról és a hitéről, mely erőt adott az új élethez.

Norbert előadói stílusa, őszintesége megával ragadta a hallgatókat és a figyelme mindenkinek Rá szegeződött. Hiszen vannak fiatalok, akik esetleg már találkoztak olyan helyzetekkel, amiről a bizonyságtétel során hallottak és olyanok is, akiknek ez egy új életkörülményt mutatott be, esetleg elrettentett. Norbert hite és munkássága azzal kapcsolatban, hogy a Ráckeresztúron rehabilitációt végzett fiatal felnőtteket felkarolja, segítse példaértékű, ahogy az is, hogy életútját bátran vállalja és elmondja, ha nyitottak rá az emberek és valakit esetleg a gyógyulás irányába terelhet.

A fiatalok bátran kérdeztek, nem volt kínos kérdés, mert semmi sem volt tabu. A megosztás után voltak négyszemközti beszélgetések, elérhetőséget cseréltek, mely számomra nagyon pozitív volt.

Azt gondolom, hogy ez egy olyan prevenciós alkalom tudott lenni, mely nagyon megérintő, hiteles volt a fiatalok számára. Bízom abban, hogy ha van olyan fiatal, aki érintett, vagy esetleg valamelyik családtagja, akkor látja, hogy bátran lehet segítséget kérni és van kiút.