Anya – lánya nap a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány támogatásával

2022.november 26-án a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ózdi Válaszút projektjében dolgozók szervezésében valósult meg 12 fő (6 anya és 6 lánya) részvételével a kapcsolat erősítő képzés. A nap célja az volt, hogy résztvevők között kialakuljon a kapcsolatuk javításának készsége és igénye, a kötődés, bizalom újjá éledjen és ezáltal erősödjön a kapcsolatuk, kialakuljon egy kommunikációs híd és merjék felvállalni a problémáikat is egymás előtt és mindezt úgy, hogy közben jól érezzék magukat egymás társaságában.

A nap folyamán az előadó Körtvélyesi Ildikó és lánya Kiss Daniella Ditta hitelesen moderálták az elvégzendő közös feladatokat, őszintén beszéltek a kapcsolatuk jó és fejleszteni való oldaláról is. Ennek hatására a résztvevők is késztetést éreztek arra, hogy megosszák egymással a köszönet és a hála érzését, valamint a kapcsolatuk buktatóit is. A játékos kapcsolatteremtő játékokon túl az önbizalom, a dicséret szerepének erősítéséről, a pozitív és negatív gondolatok agyra gyakorolt hatásairól, az értő figyelem fontosságáról is hallottak a résztvevők, majd kipróbálták a tanultakat pármunkában.

Bónuszként a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány munkatársai finom ebéddel és a nap végén tartós élelmiszer csomaggal kedveskedtek a résztvevőknek.

A képzés rendkívül jó hangulatban, oldottan telt. A folytatása jövő év februárjában lesz, melyre szeretettel várjuk az újonnan csatlakozó anya-lánya párosokat is.