A Magyar Református Szeretetszolgálat október közepén hirdette meg Felebarát elnevezésű országos adománygyűjtését, melynek bevételéből tűzifával, tartós élelmiszerrel segít idős és családos rászorulókat országszerte a szervezet.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkája során legfontosabb feladatának a rászorulók segítését tekinti. A téli hónapokban többféle módon támogatják a nehéz körülmények között élőket. Az adventi időszakot követően 250 hajléktalan és rászoruló részére biztosítottak melegélelmet, most pedig 50 családnak nyújt tartósélelmiszer csomagot és higiéniás eszközöket. Ezen kívül ruhaosztást is tart a Szeretetszolgálat, amely során a hideg időjárásnak megfelelő védőruházatot tudnak hazavinni szűkölködő embertársaink.

A hűvös időszakra tekintettel folytatja tűzifa osztását is a Magyar Református Szeretetszolgálat. A Felebarát programon keresztül az elkövetkező napokban 35 családnak biztosítja az otthon melegét, összesen 2 millió Forint értékben. Különösen nagy segítség ez számukra, hiszen a megélhetési válság következményeként nehézséget okoz a tüzelőanyag vásárlása, fennakadásokat okozva a mindennapi életükben.

„A téli hónapokban még nagyobb teher hárul a családokra és rászoruló embertársainkra, hiszen az alapszükségleteik mellett a tüzelőanyagról is gondoskodniuk kell. Számos segélykérő levél érkezik hozzánk, mi pedig lehetőségeinkhez mérten mellettük állunk az Úr akarta szerint, felebarátként. Áldásnak tekintjük, hogy segíthettünk ma 50 családnak, illetve az elkövetkező napokban 35 nehéz körülmények között élő testvérünknek.” – mondta el Molnár Norbert, a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkipásztora.

A Felebarát programon keresztül tartósélelmiszerrel, higiénés eszközökkel és tűzifával segítik az a családok és idős emberek hétköznapjait. A gyűjtés támogatható az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az ADOMANY szó SMS-ben való elküldésével, valamint banki átutalással is a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: „Felebarát”) bankszámlaszámára. Bankkártyával az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül segíthetnek.