A Magyar Református Szeretetszolgálat elsők között mozgósította munkatársait és önkénteseit, hogy azonnal segítséget nyújthasson a fegyveres harcoktól szenvedők számára. Az eddigi 8 ellátási segítségpont új helyszínnel bővült, már a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is segíti az alapítvány a menekülőket.

Az orosz-ukrán fegyveres konfliktus kitörése óta a Magyar Református Szeretetszolgálat több tízezer menekülőnek tudott már segítséget nyújtani. Az alapítvány munkatársai és önkéntesei éjjel-nappal megtalálhatóak a Nyugati pályaudvaron és Záhonyban, de további határátkelőhelyeken – köztük Tiszabecsen és Beregsuránynál is – segítik élelemmel, információkkal, tolmácsokkal a menekülőket. Március első hétvégéjétől bővült az ellátási helyszínek köre, már a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is találkozhatunk az egyre gyakrabban „zöld angyalokként” emlegetett munkatársakkal, akik élelemmel és tolmácsolással tudnak leginkább a repülőtérre érkezőknek segíteni.

A Magyar Református Szeretetszolgálat mindeközben segíti tárgyi adományokkal is a rászorulókat: mostanáig összesen 116 tonna adományt juttatott célba a szervezet, amely többségében tartós élelmiszerekből és higiénés termékekből áll. A kiadott adományokból 35 tonnányit közvetlenül Kárpátaljára vittek át az egyházi karitatív szervezet munkatársai. Az MRSZ csapatához már 2600-nál is több önkéntes csatlakozott valamilyen feladat segítésére, jelenleg további tolmácsokra lenne leginkább szükség a különböző ellátási helyszíneken.

Március 7-én hivatalosan is elindította a Magyar Református Szeretetszolgálat az ukrán-orosz fegyveres konfliktusról szóló kampányoldalát: a www.jobbadni.hu/ukrajna weboldalon minden friss információt megtalálhatnak az érdeklődők, valamint naponta közzéteszik az éppen aktuális adományszükségleteket.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját bárki támogathatja a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, valamint banki átutalással a 10702019-85008898-51100005-ös bankszámlaszámon. (A közlemény rovatba kérik beírni: Adomány – Nemzeti Összefogás).