Adománygyűjtést hirdet, a befolyt összegből pedig tűzifát vásárol országszerte a rászorulóknak a Magyar Református Szeretetszolgálat a tartósan hideg idő beköszöntével. A karitatív szervezet tűzifa programjához bárki csatlakozhat a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül történő felajánlással.

Az elmúlt év végén egyre több híradásban olvashattunk arról, miszerint a poláris örvény következtében szinte sarkvidéki téli hidegre lehet számítani Európában. Habár a meteorológusok véleménye szerint nem lehet előre megjósolni, hogy milyen téli hőmérsékletre kell számítani, egy biztos: a kihűlés veszélye nemcsak azokat érinti, akik a szabadtéri szélsőséges hidegben tartózkodnak, hanem a tartósan 15 Celsius fok alatti hőmérsékletű lakásban élőket is. Éppen ezért különösen fontos, hogy a következő időszakban segítséget nyújtsunk mindazoknak, akik számára nem elérhető az otthon melege. A Magyar Református Szeretetszolgálat január és február hónapban tűzifa programot hirdetett, melyben azoknak a rászoruló nagycsaládosoknak, kisgyermeket nevelő szülőknek és nyugdíjas időseknek, akik fával fűtenek.

Az Alapítvány célkitűzése, hogy legalább 100 kérelmező számára tudjon egy-egy köbméter tűzifát biztosítani a téli időszakban. Ennek eléréséhez országos adománygyűjtést hirdet a karitatív szervezet: az akcióhoz bárki csatlakozhat segítőként a 1358-as adományvonal felhívásával (minden hívás 500 forint) vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül. A cél 2,5 millió forint összegyűjtése, melyből akár száz család számára lesz biztosított az otthon melege január-február hónapban.

„Azt tapasztaljuk, hogy az adventi időszakban sokak számára fontossá vált a rászoruló embertársaink támogatása, de a nehéz helyzetben élők korántsem csak decemberben küzdenek anyagi nehézségekkel.” – hívja fel a figyelmet Győri-Simon Annaamária, a Magyar Református Szeretetszolgálat adománykoordinációs ágazatvezetője. „Szeretetszolgálatunk évek óta meghirdeti tűzifa programját, hogy a leghidegebb hónapokban segítséget tudjunk nyújtani az arra rászorulóknak. Bízunk benne, hogy támogatóink segítségével idén is sikerül a nélkülöző háztartásokban biztosítani az otthon melegét.” – tette hozzá.