„..cselekedjünk jót mindenekkel, kiváltképen pedig a mi hitünknek cselédeivel.” (Galata 6,10)

Kiégett és teljesen lakhatatlanná vált egy tizenkét lakásos társasház Keszthelyen. A helyi önkormányzat megkezdte a károsultak igényeinek felmérését és lehetőségeihez mérten igyekszik segítséget nyújtani számukra. E tragikus esemény következtében Henter Lóránt családjának otthona is megsemmisült. Odaveszett egy egész élet munkája, megélhetésének létszükségletű eszközei. Istennek hála emberéletben nem esett kár. A Keszthelyi Református Egyházközség azonnal segítséget ajánlott az átmeneti lakhatás megoldásában és gyorssegélyben is részesítette a családot, melyhez a Magyar Református Szeretetszolgálat is hozzájárult kuratóriumi keretéből 200.000.- forinttal.

A nehéz helyzetbe került gyülekezeti kántor 30 esztendeje lelkes tagja a gyülekezetnek. Sajnos a vírus miatt elveszítette a munkahelyét, hiszen korábban Hévízen az egyik szállodában zenélt. A mostani tragédia csak rontott a helyzetén, lelkileg is nehéz időket él meg.

Amennyiben lehetőségük van rá, csatlakozzanak a Magyar Református Szeretetszolgálat gyűjtéséhez az adomany.jobbadni.hu oldalon vagy az alábbi számlaszámra történő utalással: 10702019-85008898-51100005 (Közlemény: Keszthely). A gyűjtés főtámogatója Főtiszteletű Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, akinek kezdeményezésére az elnökségi keretből szintén támogatást biztosítanak a családnak ebben a nehéz élethelyzetben.

Bízunk benne, hogy közösen segíthetjük testvérünket. Kérjük, hordozzák imádságban a károsult családokat! Életükre és szolgálatukra Isten gazdag áldását kívánjuk!