Október a reformáció hónapja. Két évvel ezelőtt nagyszabású programsorozattal ünnepeltük világszerte a hitújítás fél évezredes jubileumát, és hiszünk abban, hogy ez a megújulás azóta is tart. Nekünk, keresztyén embereknek szükségünk van arra, hogy megőrizzük református hagyományainkat, mégis tudjunk folyamatosan fejlődni, hogy a 21. század kihívásaival szemben is egy értékes közösséget jelentsenek gyülekezeteink, intézményeink a benne élők számára.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány szeretné ezt a fejlődést anyagilag is előmozdítani. Ez az ötlet hívta életre a „Több, mint ötszáz…” címet viselő felhívást, melynek célja, hogy négy hazai (minden Református Egyházkerületből egy-egy), valamint egy kárpátaljai gyülekezetet fél-félmillió forinttal támogasson a szervezet a befolyt adományokból.

Október 1-jétől kezdődően a 1358-as adományvonal hívásával 500 forinttallehet segíteni a kezdeményezést. Ez azonban több mint ötszáz, hiszen a beérkezett adományok a támogatott gyülekezetek számára fejlődési lehetőséget jelentenek. A Szeretetszolgálat célja, hogy az egy hónapon át tartó adománygyűjtés során 2,5 millió forintot gyűjtsön össze, mely összegből egyenlő arányban részesednek a támogatott gyülekezetek. Az adomány felhasználásának módját az adott gyülekezet határozza meg, ismerve saját igényeiket, szükségüket, mellyel Isten országát építhetik. Amennyiben a tervezetthez képest magasabb összeg gyűlne össze, úgy a fennmaradó részt a Szeretetszolgálat téli tűzifaprogramjára és karácsonyi akcióira fordítja.

Az országos adománygyűjtés 2019. október 1-31. között zajlik. A „Több mint ötszáz…” programhoz az adott időszakban a 1358-as adományvonal hívásával lehet csatlakozni, vagy banki átutalással a 10702019-85008898-51100005 számlaszámra történő adományozással. Közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „ötszáz”.

* A 1358-as adományvonal hívás és SMS díja a Vodafone, Telekom és UPC hálózatából 500 forint, míg a Telenor, DIGI és Invitel esetében egyelőre továbbra is 250 forint. Ezen szolgáltatók hálózatából novembertől lehet a magasabb, 500 forintos összeget adományozni hívásonként.