A veszélyhelyzet kihirdetése óta közel hétmillió forint értékben juttatott el gyorssegély csomagokat a Magyar Református Szeretetszolgálat a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került családoknak és időseknek. Mindez ezerkettőszáz rászorulónak jelentett segítséget. Krízisalapunkba már több mint 4 millió forint adomány érkezett be. A gyűjtés folytatódik.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a március 11-i veszélyhelyzettel összefüggésben 6,8 millió forint értékben nyújtott már segítséget tartósélelmiszer csomagok, bébiétel, tisztítószerek és immunerősítő vitaminkészítmények formájában. Az összeállított gyorssegély csomagokat rászoruló családokhoz, egyedül élő idősekhez, szociális intézmények számára juttattuk el az ország több pontján, illetve a Kárpátalján élő, nehéz helyzetben lévő magyarok számára.

Az „Összefogás az újrakezdésért” elnevezéssel létrehozott krízisalapba két hét alatt 4 394 900 forint gyűlt össze. A Magyar Református Szeretetszolgálat március 18. óta gyűjti a pénzadományokat a www.jobbadni.hu oldalon és a 10702019-85008898-51100005 bankszámlaszámán (közlemény: „Összefogás az újrakezdésért”).

 

„Tapasztalataink szerint nagy a szükség, sokan kerültek nehéz élethelyzetbe a koronavírus miatt. Hálásak vagyunk az eddig összegyűlt adományokért és arra buzdítunk mindenkit, hogy ha teheti, csatlakozzon gyűjtésünkhöz” – mondta Juhász Márton, a Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt időszak intenzív munkával telt: növeltük tartósélelmiszer és fertőtlenítő, tisztálkodási szerekből álló készleteinket, folyamatosak a kontakt nélküli adományosztások, Mentő Maci üzemeink pedig átálltak sebészi maszkok gyártására, melyeket az Országos Mentőszolgálat és református szociális intézmények számára juttatunk el” – összegezte a szervezet vezetője.

A Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozott a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács közös adománygyűjtő felhívásához. Már hívható a Nemzeti Összefogás Vonala, a 1357-es adományvonal tárcsázásával mindenki 500 forinttal járul hozzá a hat nagy karitatív szervezet veszélyhelyzetben végzett munkájához. A nem anyagi természetű felajánlásokat pedig a segitunkegymasnak.hu oldalon várják.