A Magyar Református Szeretetszolgálat hosszú évek óta, minden nyáron meghirdeti tanszergyűjtő akcióját. A „Radírozzuk ki a különbségeket” címet viselő kampány célja, hogy a nehéz helyzetben lévő családok számára megkönnyítse a szervezet a tanévkezdést, és adományunkkal csökkenteni tudjuk az iskolakezdéssel járó kiadásokat.

Oláh István, az Alapítvány kuratóriumi elnöke így foglalta össze a kampány üzenetét: „Mindnyájan szeretnénk egy igazságos társadalomban élni, ahol mindenki egyenlő esélyekkel indul, de sajnos azt tapasztaljuk, hogy ez nem mindig valósul meg. A Magyar Református Szeretetszolgálatnál mi abban hiszünk, hogy Isten előtt mindannyian ugyanolyanok vagyunk, ugyanabban a szeretetben részesülünk, és azért dolgozunk, hogy ebből valamit meg tudjunk valósítani a mindennapi életben is. Szeretnénk a különbségeket csökkenteni, és ennek példája tanszergyűjtési akciónk is, hogy a kisgyermekek minden szükséges írószerrel gazdagon ellátva, szép iskolatáskával a hátukon kezdhessék az új tanévet.”

A július 1-jén indult országos gyűjtéshez számos kis-és középvállalkozás, iskola és gyülekezet is csatlakozott. Nagymértékben segítette kezdeményezésünket a népszerű iskolatáska márka, a Belmil, akik száz darab új táskát ajánlottak fel, mintegy kétmillió forint értékben az Alapítvány számára. Augusztus folyamán országszerte több ponton, Szegedtől Budapesten át egészen Mátészalkáig több tucat áruházi gyűjtést is tartott a Magyar Református Szeretetszolgálat, amikor arra buzdítottuk a vásárlókat, hogy egy-egy írószerrel járuljanak hozzá a nélkülözésben élő gyermekek tanévkezdéséhez.

Az iskolatáskák és tanszercsomagok augusztus 29. és szeptember 5. között kerülnek kiosztásra országszerte több helyszínen, valamint a kárpátaljai és erdélyi rászoruló családok és intézmények is részesülnek az adományokból. Az eddig beérkezett adatok alapján közel 800 család számára tudjuk csökkenteni a tanévkezdéssel járó kiadásokat. Az adományok összértéke meghaladja az 6 millió forintot.

A Református Szeretetszolgálat 1358-as adományvonalán augusztus 31-én zárul a gyűjtés. Így, aki még felhívja a telefonszámot 250 forinttal járul hozzá az akcióhoz.

Fotó: Neményi Márton/Kárpátalja