A Magyar Református Szeretetszolgálat 2022 nyarán is meghirdette „Radírozzuk ki a különbségeket” címmel nyári tanszergyűjtő programját. Az eredeti célkitűzést felülmúlva 1200 diák számára tudtuk örömtelibbé és teljessé tenni a tanévkezdést.

A nyár utolsó napjaiban már minden diák az új tanév kezdésére készül. A kárpátaljai oktatási intézmények több kihívással is szembenéztek az elmúlt időszakban, hogy szeptembertől elkezdhessék a jelenléti oktatást. Mindeközben sok gyermek számára az okoz fejtörést, hogy milyen színű vagy mintájú iskolatáskát vegyen, azonban számos családnak az jelenti a valódi problémát, hogy miből fogják fedezni az iskolakezdés költségeit. Ezeknek a családoknak nyújt segítő kezet a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat idei célkitűzése az volt, hogy legalább 700 diák számára tudjon támogatást nyújtani iskolatáskával, tanszerekkel és tornafelszereléssel.

Örömmel és hálával a szívünkben számolunk be róla, hogy áldott volt a küldetésünk, és eredeti célkitűzésünket felülmúlva 1200 diák számára tehettük örömtelibbé az új tanév elindulását!

Az adományosztások Magyarországon augusztus 22-31. között zajlottak, szeptember 1-jén pedig Kárpátalján a négy református líceum diákjai számára adhattunk át 100 tanszerrel megtöltött iskolatáskát.

Hálásan köszönjük mindenkinek a támogatást, a felajánlást és az adományokat, hogy hozzájárultak a nehéz helyzetben élő diákok boldog és gondtalan tanévkezdéséhez! Külön köszönjük tárgyi adományait az Ars Una, Lizzy Card, Hama, Stabilo és Compana vállalatoknak. Köszönjük a Printker Office Land Zrt. számára, hogy adománygyűjtése mellett további kedvezményekkel segítette tanszergyűjtésünket. Köszönjük a Tízpróba Magyarország Kft. számára, hogy hátizsákokkal és tornafelszerelésekkel örvendeztettek meg több száz gyermeket! Az adományok célba juttatását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.