Kilencedik alkalommal rendezte meg adományozóinak köszöntését az MRSZ december 11-én. A Zsinati Székházban tartott ünnepségre azokat a cégeket, szervezeteket és magánszemélyeket hívták meg, akik ebben az évben jelentősen támogatták a református segélyszervezet munkáját.

„Örvendetes, hogy vannak, akik napról napra fölveszik keresztjüket, s többletterheket is vállalnak másokért” – köszöntötte a résztvevőket Gér András. A zsinati tanácsos Jakab levelének utolsó fejezete alapján arról beszélt, hogy a bűneset folytán hiányzik belőlünk a jóra való képesség, Isten viszont Jézus Krisztusban újra képessé tett bennünket a jó cselekvésére és befogadására. Mint mondta: jót tenni hálaáldozat, nem más, mint szeretettel válaszolni Isten szeretetére.

Pál Sándor, az MRSZ kuratóriumi elnöke ismertette a segélyszervezet idei munkáját, adventi kék vödör akcióját és cipősdoboz-gyűjtését, valamint Tegyél rá pontot! elnevezésű kampányát, melyen keresztül a magyarországi és kárpátaljai rászorulókat egyaránt lehet támogatni. „Sajnos egyre több ember szorul perifériára, segítségre, de a szükség mellett látjuk azt is, hogy az Úristen gondoskodó szeretete megadja, amire szükség van” – osztotta meg tapasztalatait Pál Sándor, aki először maga is adományozóként vett részt egy ilyen ünnepségen. A jelenlévő támogatók segítségét oklevéllel köszönte meg, s azt kívánta nekik: tapasztalják meg a szolgálók örömét.

Az ünnepségen a református siketmisszió váci általános iskolás diákjai gyújtották meg az adventi koszorú gyertyáit, s a fogyatékosokat gondozó őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon lakóival közösen műsorral fejezték ki köszönetüket. A legkisebbek örömére Csernyi Szende székely lábbábos mondott el egy közönséget is megmozgató mesét, s a gyerekek idén sem maradtak ajándékcsomag nélkül.

_IMG_9990 _IMG_9913 _IMG_9902 _IMG_9889 _IMG_9871 _IMG_9866 _IMG_9860 _IMG_9829 _IMG_9822 _IMG_9687 _IMG_0216 _IMG_0176 _IMG_0167 _IMG_0154 mrsz_adományozók_köszöntése2

reformatus.hu, fotó: Vargosz