Az alkalmon Pál Sándor az MRSZ kuratóriumának elnöke elmondta, hogy a gyermekeknek mindig kijelölt céljuk van, még pedig a szeretet. Szeretetet adni és kapni mindig kell, így ennek a módját meg kell találni, ahogy az adományozók is megtalálták, ezért Pál Sándor azt kívánta a gyerekeknek, hogy minden dolguk szeretetben menjen végbe!

A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke rövid áhítatában kiemelte, hogy a felnőttek sokszor szúróan, bántóan fordulnak a másikhoz, de a gyermekeknek van esélyük arra, hogy tüskék nélkül közeledjenek egymáshoz. Meg kell azonban tanulniuk, hogy mikor kell szelídnek lenni, mint a bárány és erősnek lenni, mint az oroszlán, de fontos, hogy mindkettőben a karácsonykor megszületett Szeretet legyen a vezérelv- hangsúlyozta Fekete Károly.

A nagytemplomi ünnepség a köszöntések után az ajándékozással folytatódott. A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai továbbra is várják a felajánlásokat, hogy minél több gyermeknek és rászorulónak tehessék szebbé a karácsonyt.(87) (69) (67) (57) (52) (46) (45) (41) (36) (33) (31) (16) (11) (9)

Forrás: Búzás Borbála (ttre.hu)

Fotók: Barcza János