A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018 tavaszán indította útjára pályázati forrásból a „Végtelen lehetőség-Komplex fejlesztés a Cigándi járásban” projektjét. A több mint három éve működő programunk célja, hogy a Magyarország leghátrányosabb járásaként azonosított terület lakosainak társadalmi leszakadását csökkentsük és megfékezzük. Ennek eléréséhez a klasszikus segélyezési akciók mellett hosszútávú szemléletformáló programokat is beindítottunk a településeken, valamint pénzügyi-, adminisztrációs- és életvezetési tanácsokkal is ellátjuk a hozzánk segítségért fordulókat.

Az idei adventi időszakban azokat a rászoruló családokat kerestük meg, akik fogyatékkal élnek, valamint fogyatékos vagy tartós beteg gyermeket nevelnek, akik számára a téli időszakra szükséges ruhaneműt vásároltunk.

Mindenki olyan új ruházatot kapott, amit kért, tehát egyéni igények szerint reagáltunk a szükségletekre. Ez a célcsoport eddig még nem részesült ilyen segítségben, és nagyon hálásan fogadták a támogatást.

– ismertette Szerepi Anna, a Végtelen Lehetőség Projekt szakmai vezetője.

A cigándi járás 11 településén – Lácacséke, Bodroghalom, Karos, Pácin, Karcsa, Kisrozvagy, Nagyrozvágy, Semjén, Tiszacsermely, Cigánd és Révleányvár – összesen 85 fő részesült az adományban. A téli időszak további részében tartós élelmiszerekből és higiénés termékekből álló adományokkal is segítik a térség lakóit a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai.

(Fotók: Szabó Bence/Magyar Református Szeretetszolgálat)