Újabb adománykoordinációs pontot alakít ki a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány. A pécsi beruházás eredményeképpen a dél-dunántúli régiót is hatékonyabban tudjuk bekapcsolni a Szeretetszolgálat működésébe, így a támogatások még célzottabban és hatásosabban juthatnak el a rászorulókhoz.

Az Alapítvány „A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány infrastrukturális fejlesztése” (EFOP-2.2.15-16-2017-00014) projekt keretében 2020. március 31-ig bezárólag két korszerű logisztikai központot hoz létre, valamint három ingatlanfejlesztést hajt végre. Utóbbiak egyike a most induló pécsi beruházás is.

„Bár a Dunántúlra, mint hazánk fejlettebb részére tekint a többség, mégis például Dél-Baranyában, főleg az Ormánság területén komoly a rászorultság. De az egykori bánya megszűnése miatt Pécs és környékén is sok – sajnos szakképzetlen – munkanélküli, nehézsorsú ember él. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy ez az erőteljes reformátussággal bíró dél-dunántúli régió is jobban be tud kapcsolódni a Szeretetszolgálat vérkeringésébe az új adománykoordinációs pontnak köszönhetően” – mondta el Nagy Zoltán, a Pécs-Kertvárosi Református Egyházközség lelkésze.

Nagy Zoltán Csaba lelkész (Pécs-Kertvárosi Református Egyházközség), Lutár Balázs szociális fejlesztési és adománykoordinációs vezető (MRSZ) és Őri László, Pécs alpolgármestere mutatta be az adománygyűjtő pont pécsi fejlesztését.

„A fejlesztéssel az a célja a Szeretetszolgálatnak, hogy azt a meglévő támogató hálóját fonja szorosabbra, mellyel a hátrányos helyzetű térségek, közösségek és személyek elérését biztosítja – mondta el Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese, szociális fejlesztési és adománykoordinációs vezetője. – Maga a projekt egy folyamat kezdete, amelynek keretében – reményeink szerint – országszerte egyre több helyszínen, a szükséghez minél közelebb lesz lehetőleg a segítségnyújtásra. Az infrastruktúra kialakítása csak eszköz, melyhez nélkülözhetetlen, hogy elősegítsük a helyi református gyülekezeti körből kiinduló önkéntes segítő csoportok kialakulását, illetve támogassuk a már meglévő közösségeket, melyekkel együttműködve a Szeretetszolgálat hatékonyabban tud célzott és hatásos támogatást nyújtani.”

Az idei tanszergyűjtés adományaiból Pécs is részesült.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a 650 millió forint támogatással megvalósuló beruházás keretében a pécsi adománykoordinációs pont mellett Ebesen egy országos, 1000 négyzetméteres, Gelénesen pedig egy 200 négyzetméteres logisztikai központot hoz létre. Pécs mellett további két településen, Szentesen és Alsóörsön adománykoordinációs pontokat alakít ki. A logisztikai tevékenység fejlesztése mellett a Szeretetszolgálat gépjárműparkja is bővül.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2006-os alapítása óta több millió embernek nyújtott segítséget határainkon innen és túl. A szervezet szociális segélyezési, fejlesztési, ifjúsági, közfoglalkoztatási, katasztrófasegélyezési programokat működtet, emellett saját önkéntes orvoscsoporttal és kutyás keresőegységgel is rendelkezik.

Fotó: PécsMa.hu