Az akadálymentesített  és gondozottaink által birtokba vett egységekben a barátságos és szép környezeten kívül megfigyelhető, hogy a lakók gondozása is gördülékenyebbé vált, köszönhetően az akadálymentes és mozgássérültek számára jól alkalmazható kapaszkodókkal, egyéb segédeszközökkel ellátott szobáknak, mosdóknak.

Az egységek elrendezése is megváltoztatásra került, nagyobb közösségi teret nyerve ezzel intézményünk gondozottai számára.

A fürdőszobák, mosdók kialakítása biztosítja a tisztálkodáshoz, WC használatához elengedhetetlen intimitást, miközben a gondozói segítségre szorulók részére elegendő helyet biztosít.

Az új orvosi szobával kapcsolatos felújítások legfőképp a gyógyszerek biztonságos és áttekinthető elhelyezésére, a vizsgálatok, egyéb ellátások során szükséges kényelmes betegelhelyezésre, valamint az iratok, számítógép, orvosi eszközök megfelelő tárolhatóságára és jobban hozzáférhető alkalmazására terjedtek ki.

Az akadálymentesítés gördülékenyen folyt, melynek eredményeképpen élhetőbb, szebb környezetet biztosítottunk a gondozottak és a dolgozók számára egyaránt.

Dunaalmási Református Szeretetház akadálymentesítése

Támogató: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Pályázat kódszáma: KDOP-5.3.2-09-2009-0013