Ők mindannyian adni szeretnének valamit. Valamit felmutatni, hogy érdemes nem csak önmagukra gondolni és nem csak önmagunkért élni.

Önkénteseink nem tökéletes fiatalok, akik már készen vannak, akik mindent tudnának magukról és az Élet nagy kérdéseiről. Többen azt mesélték el, hogy nem tudják mit is akarnak csinálni, de 19 évesen nem is olyan könnyű ezt eldönteni. Vannak köztük keresők is, akik egy kicsit önmagukat és Istent is keresik.  Nincsen egzakt, pontos válaszuk arra, hogy merre is tartanak. De persze vannak közöttük nagyon határozottak, akik pontosan tudják, hogy mit is akarnak.

A csapat, az önkéntesek most kezdték el közös utazásukat az Önkéntes Diakóniai Év programirodánál. Most éppen Monoszlón készülnek fel erre a lelki utazásra, ahol megosztják kérdéseiket, véleményüket, bátorítást kapnak, hogy merjenek dönteni és elköteleződni.

Hasonló kérdésekkel indulnak el. Mindannyian megfogalmazhatták félelmeiket, elvárásaikat, és azt, hogy mit tudnak ebbe a szolgálatba beletenni.  A kérdések arra is vonatkoztak, hogyan lehet a problémákkal megküzdeni, kitől kérhetnek segítséget, ha elakadnak valahol. A kérdések és félelmek felkerültek egy táblára. Érdekes látni, hogy milyen sokan írtak hasonlóakat.

Szolgálatuk kezdetén kitartást és áldást kívánunk nekik! Kérjük, hogy ebben a lelki utazásban adjanak minél többet, így többet is kapnak majd. Természetesen mindenki a saját útját kell, hogy járja, nincsen „tuti” recept, ami mindig beválik. Hálásak vagyunk önkénteseinknek, hogy elindultak ezen az úton, és mi is segítőként, támaszként mellettük lehetünk, hogy elköteleződjenek és lélekben növekedjenek.

Az önkéntesek szolgálata az Európai Szolidaritási Testület program  „Elköteleződés és növekedés” címmel valósul meg.

Závodi Emese lelkész, programvezető – Önkéntes Diakóniai Év