„Ez az első táborom, és még soha nem voltam Budapesten, csak átutazóban.” – meséli a 12 éves Anna Ramóna. A nagynénjétől hallott a lehetőségről, aki segítőként vesz részt a napközis táborban. Kérdésünkre azt is elmondja, hogy mindennap van sport, mese vagy filmnézés és kézműves foglalkozás, valamint Istenről is sokat beszélnek. A kedvence, hogy új dalokat tanulnak, mert ő nagyon szeret énekelni.

Nincs ezzel másként a kilenc éves Angéla sem, akinek szintén ez az első tábora és nagyon örül, hogy itt lehet. Ő a kiscsoportos beszélgetésről mesél és arról, hogy milyen kreatív feladatok alapján szoktak beszélgetni egy-egy témáról. Az egyes csoportokban korosztály szerint vannak beosztva, ahol olyan témák merülnek fel, mint félelmek, álmok vagy pályaválasztás.

 

„Olyan élményeket szeretnénk adni a gyerekeknek, amiket otthon nem kaphatnak meg.” – fogalmazza meg a tábor célját Horváthné Sebestyén Márta, az ózdi iroda egyik munkatársa, illetve a tábor segítője és szervezője. A roma telepen élő gyerekeknek máshogy talán nincs is módjuk új ismeretekre szert tenni, csak ha mi segítünk ebben nekik. Ilyen újdonság a budapesti utazás, az állatkerti látogatás és az ugrálóvárazás.

Ezt már Gergő, Roland és Erik mondják el, akik 11 évesek és már több alkalommal is voltak ilyen, vagy ehhez hasonló táborban. Ők nagyon szeretik, amikor ugrálóvárazhatnak a táborban és ezt az állatkerti kirándulást is nagy izgalommal várták.

 

 

Márta elmondja nekünk azt is, hogy a tábor egyik programpontjaként, visszanézték a jubileumi Szeretethíd alkalmán készült videót. A gyerekek ugyanis együtt táncoltak és énekeltek Pintér Bélával, amire most is kitörő örömmel emlékeznek.

„Olyan jók ezek a gyerekek, és annyira jó látni, ahogy csapattá kovácsolódnak a hét folyamán” – mondja Márta és kézen fogva a saját kis csoportját, elindul velük az Állatkertben, hogy újabb élményeket mutasson meg nekik…

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat célja, hogy lehetőségeihez mérten segítsen a rászorulókon, elesetteken. Így van ez nyáron is, amikor az adományozások mellett igyekszik a nehéz helyzetben lévő családokat úgy is támogatni, hogy a gyerekeket -, akik egyébként nem jutnának el nyaralni -, táboroztatja. Szinte egész nyáron igyekszik országszerte jelen lenni  a Szeretetszolgálat. Néhány helyszíne az idei táboroknak: Debrecen, Gávavencsellő, Ózd, Vásárosnamény, Balatonfenyves és Tiszakerecseny, Ez alatt az idő alatt a fiatalok kikapcsolódnak, feltöltődnek és új dolgokat tanulnak.

Kérjük, támogassa gyerektáborainkat.

Támogatási módok:

  • Online adományozás: http://www.jobbadni.hu/adomanyozas
  • Átutalás a Magyar Református Szeretetszolgálat számlaszámára: 10702019-85008898-51100005
  • Egy hívás is segít! A 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal támogatja a Szeretetszolgálat tevékenységét.