„Emberi lehetőségeinkhez mérten szeretném felajánlani segítségünket. Alapítványunk a segélyezés mellett lelki támogatást is nyújt. Szeretetszolgálatunknak képzett szakemberei vannak, akik csoportban is egyénileg is segítséget nyújthatnak a tragédia túlélőinek, valamint azokban a családokban, ahol tragikus veszteség történt. Szeretnénk felajánlani, hogy egyházi üdülőnkben szakemberek bevonásával egy hétvégét megszervezünk a gyász feldolgozását segítve a tanulók számára” – fogalmazott a gimnázium igazgatójának írt levelében Oláh István kuratóriumi elnök.

A természeti- és emberi mulasztásból történő katasztrófák lelkileg, pszichésen is különleges terhet rónak a katasztrófát átélő emberekre. A különleges helyzet sajátos, speciális lelkigondozói eljárásokat kíván, mint például a kríziskezelés, vagy a traumás és poszttraumás élethelyzetek kezelése. A krízisintervenciós lelkigondozói csoport tagjai olyan önkéntes segítő szakemberekből állnak, akik alapvégzettségük mellett speciális lelkigondozói végzettséggel (pasztorálpszichológiai, mentálhigiéné, stb.) is rendelkeznek.

 

Péntek este a veronai autópályán, San Martino Buon Albergo közelében egy magyar diákokat szállító busz oszlopnak ütközött és kigyulladt. A balesetben az első hírek szerint legalább tizenhatan életüket veszítették, legalább harminckilencen megsérültek.

Megrendüléssel fogadta a buszbaleset hírét a Magyar Református Szeretetszolgálat minden munkatársa és önkéntese. Minden érintettnek, hozzátartozónak sok erőt, vígasztalódást, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánunk.