A püspök elmondta, hogy a Józsefvárosba szánt cipősdobozokat gyülekezetének tagjai gyűjtötték össze azért, hogy sok-sok Nyilas Misi legyen ebben a városrészben is, akik átélik, hogy őket is szeretik, hogy fontosak, hogy nem felejtkeztek el róluk. Az egyházi vezető arra kérte a gyerekeket, hogy hazatérve adják ők is tovább az itt kapott szeretetet és örömöt.

Pál Sándor, az MRSZ Alapítvány elnöke arra figyelmeztette a megajándékozottakat, hogy ajándékot kapni nagyon jó érzés, de ajándékozni még jobb, ezért azt kívánta nekik, hogy ők is tapasztalják meg, milyen érzés adni. Az elnök arra buzdította a gyermekeket, hogy Jézus Krisztust a szívükkel ajándékozzák meg a születésnapján, karácsonykor, és megtapasztalják majd, hogy ő is minden jóval ellátja őket.

Józsa Gergely, az MRSZ önkéntese lapunknak elmondta: háromezerrel több cipősdoboz gyűlt össze idén, mint tavaly. A nyolcezer ajándékcsomag egy részét a református társadalmi missziók és a nevelőszülői hálózat gondozottjai, másik részét állami nevelőotthonok lakói kapják meg, de a gyülekezetek is sokat szétosztanak a környezetükben élő, szegényebb sorsú gyermekek között szerte a Kárpát-medencében.

Forrás: www.reformatus.hu

K. S.