Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter jószolgálati nagykövetként segíti az idén 15 éves Magyar Református Szeretetszolgálat karitatív munkáját a jövőben. 

Fotó: Derencsényi István

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány 2006 óta működő, keresztyén alapértékekre épülő közhasznú, karitatív szervezet. A Magyarországi Református Egyház segítő karjaként támogatja a nehéz helyzetben élő rászorulókat idehaza és határainkon túl, különös tekintettel a Kárpát-medencei régióra. A klasszikus segélyezési programok mellett (tartósélelmiszer, tanszer, tűzifa) a szeretetszolgálat számos szociális fejlesztési programot működtet, hogy hosszútávú segítséget nyújtson a rászorulóknak. Az idén 15 éves Magyar Református Szeretetszolgálathoz olyan programok köthetőek, mint a több tízezer embert megmozgató Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok, a rászoruló gyerekek kívánságait teljesítő Karácsonyi Kívánságlista, az ifjú tehetségeket támogató Nyilas Misi Ösztöndíj Program, illetve a beteg gyermekeknek vigaszt nyújtó Mentő Maci Program.

A szeretetszolgálat elsősorban a Kárpát-medencében élő, nélkülöző embereknek nyújt segítséget, de az elmúlt 15 évben számos külföldi missziót szervezett, hogy a természeti és humanitárius katasztrófák által sújtotta térségekben adjon hathatós támogatást a bajbajutottaknak.

„A jövőben a Magyar Református Szeretetszolgálat Jószolgálati Nagyköveteként fogom képviselni az alapítványt a különböző rendezvényeken, és személyesen is bekapcsolódom majd a szervezet karitatív munkájába.”- jelentette be Novák Katalin. A családokért felelős tárca nélküli miniszter kiemelte: „A legjobb tudásom szerint hittel, alázattal fogom szolgálni a közösséget. Köszönöm a bizalmat Balog Zoltán püspök úrnak és Czibere Károly elnök úrnak!”
Hálás szívvel köszönjük miniszter asszony támogatását és Isten gazdag áldását kérjük közös szolgálatunkra!