Több mint négy évvel ezelőtt került kapcsolatba Balogh Istvánné a Református Szeretetszolgálattal. Az ötgyermekes édesanya akkor nehéz helyzetben volt: férje külföldön vállalt munkát, neki pedig önállóan kellett gondoskodni a gyermekekről és a háztartásról, a lakásra felvett devizahitel pedig szinte teljesen ellehetetlenítette őket. Ennek a kilátástalan helyzetnek első ránézésre ma már nyoma sincs: a családi házba lépve kellemes meleg, tisztaság és boldog gyermekarcok fogadnak bennünket.

Az édesanya, Erzsike hálás szívvel emlékezett vissza arra, hogy mit tett értük mentoruk és a szervezet: „Már az első pillanattól kezdve sokat segített a Szeretetszolgálat. Bútorokat kaptunk, élelmiszercsomagokat a mindennapi főzéshez, és a gyerekeket is gyakran megajándékozták. A tűzifának is nagyon örülünk, hiszen ez nagy anyagi terhet vett le a vállunkról most, így a tél közepén. De talán ami még fontosabb, hogy lelkileg is támogatnak minket, rengeteget beszélgetünk, és sok hasznos tanácsot kapunk. A gyerekek is jól tanulnak, és biztatjuk őket, hogy tanuljanak szakmát, hogy a jövőben könnyebb életük legyen, mint nekünk volt.”

„A család igazán példaértékű életet él, és tényleg mindent megtesznek azért, hogy kilábaljanak helyzetükből. Engem is nagy boldogsággal tölt el, amikor látom ezeket a családokat és gyermekeket, hiszen megtapasztalhatom: volt eredménye a munkánknak. Mindezért egyedül Istené a dicsőség!” – hangsúlyozta Burai Zsuzsanna, a család mentora.

 

Ha szeretnék, hogy még több család számára tudjunk tűzifát adományozni, támogassák Önök is a Magyar Református Szeretetszolgálat programját! A Tűzifa program támogatható a 1358-as adományvonal hívásával, online adományozással honlapunkon, vagy a 10702019-85008898-51100005 számlaszámra történő utalással! (Közleményben kérjük feltüntetni: tűzifa)