A civil-katonai együttműködés keretében, a Camp Pannóniában megrendezett eseményen több tucat, szegény körülmények között élő gyerek vett részt. Az előzetes szervezés alapján egy gyermek-foglalkoztatót alakítottunk ki, ahol a kicsik a Magyar Református Szeretetszolgálat és a különböző tiszáninneni és tiszántúli református gyülekezetek és oktatási intézmények által felajánlott ceruzákkal, vízfestékekkel, zsírkrétákkal és filctollakkal rajzolhattak, festhettek, színezhettek és origamizhattak. A PRT állománya a gyerekeket tortával és gyümölcsökkel vendégelte meg, majd a CIMIC tiszt és egy oktatófilm segítségével a helyes szájápolásról és fogmosásról tanulhattak. Az egész délelőttöt kitöltő program jó hangulatban, sok-sok nevetéssel telt el.

A gyermeknap végén a kicsik a tábor református lelkészétől – a Magyar Református Szeretetszolgálat  humanitárius segélyanyagaiból – ajándékcsomagokat kaptak. A hátizsákok kézzel kötött takarókat, különböző játékokat, gyermekruhákat, lábbeliket, és játszó-sátrakat rejtettek.

Ebben a gyereknapban az volt – sok minden mellett – a jó, hogy sikerült mosolyt csalni olyan gyermekarcokra is, amelyek nem tudnak mindig felszabadultan nevetni, akik árván, egy intézetben nőnek fel, sokszor nélkülözve és reménytelenül ebben a háború sújtotta országban.

PRT szóvivő

forrás: honvedelem.hu