300 adag melegételt osztott ki a Magyar Református Szeretetszolgálat a debreceni hajléktalanok és rászorulók részére.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkája során legfontosabb feladatának a rászorulók segítését tekinti. A téli hónapokban többféle módon támogatják a nehéz körülmények között élőket: a klasszikus segélyezési akciók mellett – mint például a tartósélelmiszer-csomagok, meleg ruházat vagy tűzifa – kiemelt figyelmet fordítanak a karitatív szervezet munkatársai a hajléktalanok támogatására is.

Az MRSZ debreceni irodájának munkatársai három különböző helyszínen, összesen mintegy 300 hajléktalan számára osztanak meleg ebédet. Az adományból osztásokat követően megmaradt mennyiséget pedig a Szociális és Egészségügyi Központ menedékhelyének adják át. Így az adományból az egyházi és városi hajléktalanellátó-intézmények, valamint az utcán élők egyaránt részesülnek.

Áldásnak tekintjük, hogy szolgálhatjuk rászoruló testvéreinket. A mai nap 300 embernek segíthettünk egy tál marhagulyással és egy buktával, de természetesen a test szükségletei mellett a lélek gondozása is fontos. A jelenleg tapasztalható nehézségek lelkileg is megterhelik az embereket, így tudniuk kell, hogy nincsenek egyedül. Ez is célja Felebarát programunknak: felhívni a figyelmet az embertársaink iránti jószándékú, önzetlen odafordulásra. Ezt tesszük mi is nap mint nap szolgálatunk során.” – mondta el Molnár Norbert, a Magyar Református Szeretetszolgálat debreceni irodájának lelkésze.

A Szeretetszolgálat az adventi időszak során több mint 3 000 családnak segített, de az elkövetkező időszakban is folyamatos támogatást nyújt a rászorulóknak A Felebarát programon keresztül tartósélelmiszerrel, higiénés eszközökkel és tűzifával segítik az a családok és idős emberek hétköznapjait. A gyűjtés támogatható az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az ADOMANY szó SMS-ben való elküldésével, valamint banki átutalással is a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: „Felebarát”) bankszámlaszámára. Bankkártyával az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül segíthetnek.