A viharkárban súlyosan megrongálódott viski református templom javára október 8-án hirdetett meg országos adománygyűjtést a Magyar Református Szeretetszolgálat. A gyűjtéshez számos egyházközség és magánszemély is csatlakozott. A három és fél millió forintos támogatást december 18-án adta át Jenei Károly viski református lelkipásztor számára Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

Október elején egy pusztító viharban súlyosan megrongálódott a viski református templom épülete. Az orkán erejű szél a templom bádoghéjazatát az északi oldalon a torony felől megkezdte, majd feltekerte a hajó feletti tető hosszának kétharmad részén. A vihart követően az oldalsó bejáraton találták meg a feltekert héjazatot. Az esőzések következtében jelentősen beázott a templom plafonja, az ún. legénykar padozata, padlója és számos falrész is. Mivel a gyülekezet önerőből nem tudta helyreállítani a károkat, ezért segítséget kért, és a Magyar Református Szeretetszolgálat október 8-án hirdetett országos adománygyűjtést a kárpátaljai gyülekezet megsegítésére. Számos magánszemély, gyülekezet és egyházmegye is csatlakozott a felhíváshoz, így sikerült 3,5 millió forintot összegyűjteni, mely többszöröse az eredetileg kitűzött célnak.

Az összegyűlt adományt december 18-án Nagydobronyban vette át Jenei Károly lelkipásztor Juhász Mártontól, a Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatójától. Ahogyan Jenei Károly elmondta, az összefogás a vártnál meglepően nagyobb mértékű volt, hiszen a Magyar Református Szeretetszolgálat mellett a helyi egyházmegye, a viski gyülekezet tagjai, valamint a településről elszármazottak is segítséget nyújtottak a tetőszerkezet javítási munkálataihoz. Az MRSZ által gyűjtött adománynak köszönhetően rövidesen befejeződhet a tető helyreállítása, azonban a jövőben folytatódnak a munkálatok a beázások miatt.

A Magyar Református Szeretetszolgálat ezúton is hálásan köszön minden adományt, ami a viski református templom javára érkezett. Külön köszönet a Budapest-Gazdagréti, Soltvadkerti, Bajai, Érd-Parkvárosi, Szabadszállási, Biharkeresztesi, Dadi, Kunhegyesi, Madocsai, Sárszentmiklósi, Tokaji, Rohodi, Sarkad-Újteleki, Bokodi, Kerkamenti, Bárándi, Debrecen-Bánki, Debrecen-Ondód-Macsi Református Egyházközségek, valamint a Csongrádi Református Egyházmegye részére támogatásukért.