Százezer darab maszkot ajánlott fel az eMAG és az Extreme Digital, melyből 50 ezer darabot a segélyszervezetek használhatnak fel, a többi a fogyatékkal élők ellátását segítő szociális intézményekhez kerül. A Magyar Református Szeretetszolgálat nyolcezer maszkot kapott. 

Az eMAG és az Extreme Digital is csatlakozott az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport Segítünk egymásnak kezdeményezéséhez. A két e-kereskedő vállalat 100 ezer darab arcmaszkot adományoz, hogy segítse az idősek és a krónikus betegek gondozását végzők munkáját.

A felajánlott maszkokból 50 ezer darabot a segélyszervezetek használhatnak fel, a többi a fogyatékkal élők ellátását segítő szociális intézményekhez kerül. A Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját nyolcezer maszkkal segíti a vállalat.

Várkonyi Balázs, az eMAG és az Extreme Digital ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a magyar e-kereskedelemnek veszélyhelyzet idején most először van lehetősége a lakosság mellé állni és a tőlük telhető segítséget megadni. Ennek keretében ajánlották fel a már említett 100 ezer darab arcmaszkot. További 200 ezer darab maszkot beszerzési áron, tehát haszon nélkül értékesítenek a lakosság körében.

Fotó: MTI/Kovács Tamás