100 millió forint értékű segélyszállítmányt nyolc kamionnal juttat el több magyarországi jótékonysági szervezet a kárpátaljai rászorultaknak. Hétfőn zajlott a kamionok vámoltatása.

A szállítmány tartós élelmiszereket, gyógyászati és tisztálkodási eszközöket tartalmaz, de mivel pillanatnyi segítségről van szó, Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke hangsúlyozta, mennyire fontos a folyamatos jelenlét és a lelki segítségnyújtás a térségben.

“Elesettek az emberek, óriási a bizonytalanság” – emelte ki az M1 hétfő délelőtti műsorában.

Ukrajnában a pénz értéke harmadára zuhant az elmúlt egy évben, sok háztartásban a rezsi kifizetése is problémát jelent, a dolgozó férfiakat pedig besorozzák katonának.

A jelenlegi akcióban rajtunk kívül részt vesz a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Baptista Szeretetszolgálat, akikhez csatlakozott továbbá az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a Szent Lukács Görög Katolikus Szeretetszolgálat, valamint a Johannita Segítő Szolgálat. Hogy a konvoj kijusson Ukrajnába, szerepet vállalt a biztosításban az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a magyarországi ukrán kisebbségi önkormányzat is.

Hogy ezentúl is éreztetni tudjuk a kárpátaljai rászorulókkal, hogy nincsenek egyedül, segítünk nekik, várjuk a további nagylelkű felajánlásokat!

Fotó: MRSZ