A Magyar Református Szeretetszolgálatnál a mindennapos segélyezéseink, adományozásaink során nagyon fontosnak tartjuk, hogy olyan családokat, időseket, gyermekeket segítsünk, akik valóban támogatásra szorulnak. Tárgyi és pénzadományaink legjobb felhasználásának a jövőbe való befektetést és az „életmentést” tartjuk, értjük ezalatt azt, hogy olyan segítséget igyekszünk nyújtani, melynek köszönhetően egy család élete megváltozik, és a reménytelennek tűnő helyzetben egy olyan áthidaló vagy hosszú távú segítséget nyújtunk, melynek következtében változik a támogatott helyzete.

Az élelmiszer-, bútor és ruhaadományozás mellett segítjük a munkaerő-piaci intergrációt, jelenleg közel 2000 embernek. Mentori programunk keretében 400 családdal foglalkozik a szervezetünk, 120-160 közé tehető azoknak a családoknak a száma, ahol a lakhatás megőrzésében támogatjuk a családot. Alternatív szociális szolgáltatást nyújtunk, segítünk az életvezetési nehézségek leküzdésében, valamint nem elhanyagolható az a támogatás, melyet szolgálatunk során a lelkigondozás jelent.

Köszönjük támogatóinknak és önkénteseinknek, hogy segítik azt a szolgálatot, melyet a mindennapokban végzünk: saját eszközeink és Istenünk áldásának eredményeként családok, idősek, betegek életében jelent támogatást vagy életet átformáló erejű jelenlétet a Magyar Református Szeretetszolgálat szolgálata.