„Mosolyt minden hátizsákba” címmel idén is elindítja nyári adománygyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy minél több rászoruló gyermek táboroztatását tudja biztosítani az alapítvány. A járványügyi szabályokat figyelembe véve napközis és ottalvós kirándulásokon is részt vehetnek a gyermekek, akik számára teljesen díjmentesek a több napos táborok.

Július hónapban „Mosolyt minden hátizsákba!” – elnevezéssel hirdetett adománygyűjtést a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy minél több gyermek számára legyen biztosított a nyári kikapcsolódás. A szervezet 4,8 millió forintot szeretne összegyűjteni, mely 100 rászoruló gyermek táboroztatását tenné lehetővé. Az adománygyűjtéshez a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, valamint a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: „táborok”) bankszámlaszámára való utalással lehet csatlakozni.

A tervek szerint ezen a nyáron 10 napközis és 8 ottalvós tábort szervez a Magyar Református Szeretetszolgálat, melyek között fővárosi és vidéki helyszínek egyaránt szerepelnek. Augusztus elején a Nyilas Misi Ösztöndíjat elnyert diákok számára rendezi meg tehetségtáborát az alapítvány Dánfokon, akiket a szabadidős programokon kívül szakmai mentorok segítségével tehetségük kibontakoztatásában is tovább segítenek a szakemberek. Augusztus második felében Budapesten rendeznek napközis tábort a Szeretetszolgálat munkatársai, ahol azokkal a 14 év alatti gyermekekkel töltik együtt napjainkat, akik hátrányos helyzetükből fakadóan már korábban kapcsolatba kerültek Szeretetszolgálatunkkal, legyen szó akár tanszeradomány igényléséről vagy karácsonyi kívánság teljesítéséről.

Tematikus táborokban sem lesz hiány a Magyar Református Szeretetszolgálat nyári táborai között. Ózdon összesen 100 nehéz körülmények között nevelkedő gyermeket fogadnak hat turnusban, három-háromnapos napközis táborokra az alapítvány munkatársai és önkéntesei. A Magyar Nemzeti Bank jóvoltából megvalósuló „Érted a pénzed” táborokban a 7-12. évfolyamos diákok a pénzügyi ismereteik fejlesztésének keretein belül, többek között a családi gazdálkodást érintő kérdésekre kaphatnak válaszokat könnyen érthető élménypedagógiai módszereken keresztül, majd a táborok zárásaként Budapestre látogatnak a csoportok, ahol a kikapcsolódáson kívül élesben is kipróbálhatják az előző nap tanult ismereteket.

Kiemelten fontosnak érezzük, hogy a gyermekek a hosszú bezártság után élményekben gazdag nyarat tudjanak magukénak, és ebben ne akadályozza őket a család anyagi helyzete. – mondta el Bogát Enikő, a Magyar Református Szeretetszolgálat programvezető munkatársa. „Célunk, hogy az országos adománygyűjtésnek köszönhetően olyan programokat szervezzünk a kisgyermekek számára, melyekre talán nem is lenne más esélyük eljutni, kizárólag ingyenes táborainkon keresztül. – tette hozzá Nagy Gábor szociális fejlesztési ágazatvezető.

Az adománygyűjtéshez a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, valamint a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: „táborok”) bankszámlaszámára való utalással lehet csatlakozni.