Még javában tart a nyári szünidő, amely a legtöbb gyermeknek a felhőtlen pihenés jegyében telik. A Református Szeretetszolgálat az előgondoskodás jegyében, már most azon munkálkodik, hogy megkönnyítse az iskolakezdést a rászoruló családok számára. A Szeretetszolgálat összefogott az ismert és kedvelt Belmil iskolatáska márkával és közös adománygyűjtést szervezett a nehéz körülmények között élő gyermekek megsegítésére. Az ország egész területén gyűjtőpontokat hoztak létre, melyek pontos listája elérhető a www.telitaska.hu oldalon. Arra buzdítanak mindenkit, akik megfordulnak a gyűjtési helyszínek valamelyikén, hogy nagy iskolakezdési bevásárláskor tegyenek eggyel több tanszert bevásárlókosarukba. Amire a legnagyobb szükség van: füzet, toll, ceruza, radír, tolltartó, filctoll zsírkréta, vízfesték, tempera, rajzlap, vonalzó, tornazsák. Felajánlásukat a pénztáraknál található gyűjtőládákba helyezhetik fel az adakozók.

 A népszerű iskolatáska márka mindemellett felajánlott 100 darab Belmil iskolatáskát 2 millió Ft értékben, így a gyűjtés során összegyűlt tanszerekkel együtt, egy kompletten felszerelt iskolatáskát tud átadni a rászoruló családok gyermekeinek a Szeretetszolgálat.

A tárgyi adományok gyűjtése mellett, a 1358-as adományvonalán is nehéz sorsú gyermekek iskolakezdésére gyűjt a szervezet. Mindenki, aki felhívja a 1358-at vagy SMS-ben elküldi az „ADOMÁNY” szót 250 forinttal járul hozzá az akcióhoz. Az adományvonalon július 15. és augusztus 31. között zajlik a gyűjtés.