„Meghatározó esemény a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány életében ez a pillanat, ugyanis ennek köszönhetően a jövőben jelentősen több lehetőségünk lesz segítséget nyújtani a katasztrófák által sújtott területeken” – hangsúlyozta Oláh István, az Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A rendkívüli közgyűlés egyhangúlag elfogadta a döntést, miszerint az egyesület Magyar Református Szeretetszolgálat Mentőkutyás, Önkéntes Kutató Mentőcsoport és Tűzoltó Egyesület (röviden: Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató Mentőcsoport) néven folytatja tovább tevékenységét. Az MRSZ-KM feladatai és céljai között szerepel a Kárpát-medencében élők segítése, kutyás mentőakciókban és eltűnt személyek kutatásában való részvétel, katasztrófahelyszíneken sürgősségi és egészségügyi alapellátás biztosítása, karitatív tevékenység, valamint beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületként való működés.

A megfelelő szaktudás eléréséhez márciustól továbbképzéseken vesznek részt az önkéntesek, így a tavasz végére már rendelkezhetnek a tagok a szükséges szakvizsgákkal. A távolabbi célok között szerepel, hogy a csapat szakorvosokkal is kiegészüljön, valamint biztonságtechnikai tanácsadással is bővítse munkáját.

Hegedüs Gábor, az Egyesület elnöke elmondta, hogy számukra is nagy öröm, hogy egy olyan országos szervezet csatlakozik tevékenységükhöz, akik nemzetközi szinten is rendszeresen nyújtanak segítséget természeti- és humanitárius katasztrófák esetén önkéntes orvoscsoportjuk munkájával.